ANNONS FRÅN X3000

Annons

Så streamar du seglingen i årets sommar-OS

I juli invigs en ny upplaga av de olympiska sommarspelen, där Sverige ännu en gång har chans att glänsa i de olika grenarna i segling. Här kan du läsa om vad du kan förvänta dig av årets OS och hur du tar del av sändningarna.

Text: • 2024-06-17 Uppdaterad 2024-06-28

ANNONS. Innehåll från x3000 och inte en artikel av Praktiskt Båtägandes redaktion.
Åldergräns: 18 år för spel online och 20 år för att besöka fysiskt kasino. stödlinjen.se.

Den 26 juli har facklan färdats klart, då är det nämligen dags att inviga den 33:e upplagan av de moderna olympiska sommarspelen, som i år hålls i Paris. Inte bara markerar det den tredje gången OS arrangeras i Frankrikes huvudstad, det är också 2 800 år sedan det första dokumenterade OS-spelen hölls i antikens Grekland.

Från hela världen kommer atleter att resa för att tävla i 32 sporter och 329 grenar, något som beräknas locka en publik på närmare 5 miljarder tittare världen över. Den som vill betta på sina favoriter kan besöka www.x3000.com som är en licensierad spelsida som erbjuder livebetting. På så vis kan man när som helst, under en pågående gren eller match, placera sina insatser direkt från plattan, datorn eller mobilen.

Segling i årets sommar-OS

Sedan de moderna olympiska spelen infördes 1896, har segling varit en del samtliga OS utom två – beroende på hur man räknar. Under debutåret fick samtliga seglingstävlingar ställas in på grund av storm och OS 1904 var inte segling en del av programmet, men annars har det varit ett bestående inslag där Sverige många gånger har imponerat. Totalt har det blivit 37 svenska medaljer (10 guld, 14 silver och 13 brons), vilket gör oss till den åttonde främsta seglingsnationen i OS historia. Bland dem som ligger bättre till än oss har vi Danmark och Norge, som båda har en färre total men fler guldmedaljer.

Nytt för årets OS är att Finnjolle (enmansjolle, tungvikt) för herrar tas bort, att dam och herrklasserna i 470 (tvåmansjolle) ersätts med en klass med mixad besättning och att nya tävlingar i kiteboard för damer och herrar införs.

Följande grenar gäller: Laser radial – enmansjolle (herrar), Laser radial – enmansjolle (damer), 49er – skiff (herrar), 49er FX – skiff (damer),  RS:X – bräda, Kiteboard (NY), 470 – tvåmansjolle, mixad besättning (NY), Nacra 17 – flerskrov, Mixad besättning. Under föregående OS tog Josefin Olsson silver i laser radial, sedan en tid tillbaka är det klart att hon kommer att tävla i år igen.

Så tar du del av årets OS-sändningar

I vanlig ordning kommer det finnas flera möjligheter att ta del av årets upplaga av de olympiska sommarspelen, men nytt för i år är att Frankrike har lagt extra stora resurser på att göra spelen tillgängliga för alla. Nu lanserar de nämligen en app för iPhone och Android, som är gratis att ladda hem och fungerar som en aktiv nyhetskälla med snabba uppdateringar. I appen ska det också gå att streama flera av sporthändelserna.

Den som vill se de svenska sändningarna av spelen kan antingen lyssna på Sveriges Radio eller ta del av dem via Discovery Warner Bros, kanaler och tjänster, som består av Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport, samt den nya streamingtjänsten Max, som är en sammanslagning av HBO Max och discovery+. Film- och TV-utbudet hos Max kostar mellan 89 och 169 kronor i månaden. Sportpaketet kostar 260 kronor i månaden och går att kombinera med valfri abonnemangsform. 


Text: • 2024-06-17
AnnonsAnnons
Rulla till toppen