Äntligen vårrustning. Men tänk efter hur du hanterar din utrustning, så att du slipper obehagliga överraskningar. Foto: iStock

Artiklar

Äntligen vårrustning – men se upp med detta

Den värmande vårsolen har visat sig på många håll i landet. Då går också startskottet för vårrustningen. Men det gäller att vara försiktig så inte vårfixet slutar i förödelse, som i Lidköping häromdagen.

Text: Jens Augustinsson • 2017-04-10

Vårrustningen är i full gång på sina håll i landet. Men efter en incident i en båthall i Lidköping häromdagen finns det anledning att uppmana till försiktighet.

I en lokal hos en båtfirma i Lidköping fattade en båt eld, rapporterar Göteborgs-posten. Enligt uppgifter till tidningen så kan det ha rört sig om att något har stått på laddning och att ett elfel kan ha orsakat branden.

Enligt uppgifter från polisen till Nya Lidköpings-tidningen så ska en båt ha totalförstörts i branden. Flera andra båtar samt byggnaden där båtarna förvarades har också fått rökskador.

Det kan därför vara på sin plats med en liten påminnelse om att hålla koll på sin utrustning när man vårrustar. Kanske är det dags att byta ut den där kantstötta gamla batteriladdaren och glöm inte att stänga av till exempel kupévärmare när du lämnar båten för dagen.   

Checklista: Så slipper du problem vid sjösättningen

Därför kan du få betala om grannbåten faller över din

Gör det själv: Så servar du travaren


Text: Jens Augustinsson • 2017-04-10
ArtiklarLivetOmbordNyheterVårrustning
Scroll to Top