1900-talets största klassiker

Genom åren har Praktiskt Båtägande porträtterat flera hundra klassiska segel- och motorbåtar under vinjetten Klassikern. Det är en älskad del av tidningen och bilder från reportagen har sedan många år tillbaka prytt de flesta omslag. Men vilken är egentligen klassikernas klassiker? Är det så enkelt som den båt som tillverkats i flest exemplar, eller ska andra faktorer som kvalitet och hållbarhet eller hanterbarhet spela in?

Vi tycker att det är dags att utse 1900-talets mest klassiska båtmodell och det är ni läsare som ska göra det! Därför startar vi omröstning på praktisktbatagande.se. Den första fasen utgörs av nomineringsrundan, med slut den 5 juni. Sedan väljer en expertjury ut fem segelbåtar och fem motorbåtar för er läsare att rösta på. Båtmodellen ska ha producerats under 1900-talet. Nominera din favorit här på praktisktbatagande.se eller mejla oss på klassikern@praktisktbatagande.se!

Nomineringsformuläret är öppet fram till söndag 5 juni. Under sommaren kommer vi alla att kunna rösta på de utvalda båtarna och den vinnande motor- respektive segelbåten presenteras i höst.

Scroll to Top