Ett 40-tal ryska fritidsbåtar från nio olika tillverkare visas upp under Allt för sjön 2020 // Foto: Volzhanka Vboats

Artiklar

Rysk invasion på Allt för sjön

Ryska båttillverkare gör i år för första gången en gemensam satsning på båtmässan Allt för sjön där ett 40-tal ryska fritidsbåtar från nio olika tillverkare visas upp i en total paviljongyta på 1200 kvadratmeter.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-04

På lördag den 7 mars inleds årets Allt för sjön på Stockholmsmässan.

Och det blir betydligt fler ryska flytetyg i år.

Landets båttillverkare gör en ordentlig offensiv inför 2020.

Fritidsbåtar är på stadig frammarsch I Ryssland, och nu är de ryska båttillverkarna redo för den svenska marknaden. I dag finns mer än 140 varv I Ryssland som tillverkar fritidsbåtar av olika slag, varav nio kommer till Allt för sjön och visar upp sina produkter för första gången, och då framför allt mindre fritidsbåtar.

Majoriteten av båtarna som kommer till mässan är tillverkade i aluminium eller kompositmaterial, och många av dem är nytänkande när det gäller design och material.
Aluminiumbåtarna Volzhanka från Vboats, Realcraft boats och MasterPro har redan börjat slå sig in på den svenska marknaden.

Bland de mindre kända märkena kan nämnas Victory Boats, Rosomaha och Zao-rif.

Trots konkurrensen på den globala båtmarknaden växer Rysslands exportvolym varje år och i dag är den värd miljontals euro. Ryska båttillverkares långa erfarenhet inom teknik och fartygsbyggande, konkurrenskraftiga priser och hög standard har gjort att deras båtar har stor exportpotential.

På Allt för sjön 2020, 7-15 mars på Stockholmsmässan, visas dessutom båtnyheter från Sverige, Finland (som har den största montern), Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna och ett 20-tal andra länder.

TEST: Monstersalong till halva priset

Master är riktigt råa ryska aluminiumbåtar


Text: Martin Strömberg • 2020-03-04
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top