Hela denna artikel är en annons från Sambla

Annons

Hitta en båt som passar dina behov

När du letar efter en båt är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av båtmodell som kommer att fungera för dig. Du måste också titta på storleken, användningsområde och priset.

Text: • 2023-06-25 Uppdaterad 2023-07-14

ANNONS. Innehåll från Sambla och inte en artikel av Praktiskt Båtägande.

Det kan vara svårt att välja rätt båt, men om du tar din tid och gör lite research så kommer du definitivt att hitta en båt som passar dig och din familj.

Vad ska du ha båten till?

När du ska välja båt är det viktigt att tänka på vad du ska använda den till. Om du vill ha en smidig båt för små dagsutflykter eller kanske för att åka wakeboard kan en enkel motorbåt var ett bra val. Om du däremot önskar kunna sova bekvämt på båten och göra resor som varar flera dagar ska du titta på en större motorbåt eller segelbåt med sängar och kök. När du ska köpa båt kan det vara ett alternativ att leta efter ett bra båtlån som kan göra köpet enklare. Hos Sambla kan du hitta alla olika typer av lån som kan behövas och få hjälp av deras experter att välja rätt lån. 

Motor- eller segelbåt?

Båda har helt klart sina fördelar och nackdelar, så det är viktigt att veta vilken typ som passar bäst för dina önskemål. Motorbåtar är ofta snabbare och lättare att köra, men de kostar mer i drift och bränsle. Segelbåtar är billigare i drift, men de tar lite längre tid att navigera och kräver mer träning för att manövreras på ett säkert och effektivt sätt. Om du vill ha en båt som är snabb och bekväm är en motorbåt ett bra val. Om du vill ha en båt som är billigare i drift och ger dig möjlighet att utforska naturen på egen hand, kan man rekommendera en segelbåt. 

Vad gör man med båten på vintern?

På vintern är det viktigt att ta hand om sin båt på bästa sätt för att den ska hålla länge. Först och främst bör du se till att den är försäkrad även under vintern när du inte använder den. Med tanke på att du inte har en så aktiv koll på en båt under vintern när den är förvarad kan försäkringen ge ett lugn att om något händer så skyddas båtern av en försäkring. Det är också bra att tömma alla tankar och rengöra dem ordentligt innan du ställer in båten på vinterförvaring så att inget fryser. Ta dig tid att hitta en bra båtplats för vintern och betala gärna lite extra om du hittar en plats med tak och vindskydd. 

Artikeln är en annons och inte en artikel av Praktiskt Båtägande.


Text: • 2023-06-25
Annons
Rulla till toppen