Leon köper glass i billiga butiker som han sedan säljer till glass-sugna ute på sjön // Foto: Privat

Artiklar

10-årige glassentreprenören: “Vill starta aktiebolag”

Säljer glass från båt som han själv tjänat ihop till.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-28 Uppdaterad 2021-06-09

 

I vikarna runt Marstrand driver 10-åriga Leon Buregren sin egen glassverksamhet. Båten har han köpt för pengar han själv tjänat – och han drömmer om att i framtiden starta ett aktiebolag, skriver svt.se.

– Det går ganska bra, när det är bra väder säljer jag mellan 10 och 30 glassar om dagen, säger Leon Buregren, enligt Göteborgsposten.

Leon Burengren väljer verksamhet efter årstid. I vintras sålde han chokladbollar – nu säljer han glass. Idén om glassförsäljningen fick han efter en spaning på stranden, vilket Göteborgs-Posten varit först att rapportera om.

– Det var många människor på stranden och långt till närmaste kiosk. Då tänkte jag att “de kanske är sugna på glass”, och det var de, säger han.

För drygt ett halvår sedan började Leon Buregren även intressera sig för aktiesparande, samtidigt som chokladbollsverksamheten var i full rullning. Och när idéen om glassförsäljningen kläcktes tog han de pengar han sparat ihop och köpte en båt, i vilken han nu levererar glassen i.

– Det bästa med att sälja glass är att det är roligt och att man tjänar pengar. Och att det gör människor glada, säger Leon Buregren.

Fler barn vill lära sig segla


Text: Martin Strömberg • 2020-07-28
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top