Passagerarna ombord Quantom of the Seas har isolerats efter att en kvinna konstaterats smittad av covid-19 // Foto: Royal Caribbean

Artiklar

Över 2000 personer isolerade på Kryssningsfartyg

Bakslag när Singapore försökte starta ny typ av kryssningsresa

Text: Martin Strömberg • 2020-12-09 Uppdaterad 2021-06-09

 

I hopp om att få fart på turismen igen i Singapore efter pandemin har ett antal kryssningsresor “till ingenstans” arrangerats från staden.

De stora fartygen lättar ankar i Singapore för att under några dagar åka ut till vattnen utanför och sedan återvända utan att lägga till någon annanstans.

Nu har idén om de nya kryssningarna fått ett rejält bakslag.

En 83-årig kvinna konstaterades ombord ett av Royal Carribbeans fartyg har konstaterats smittad av coronaviruset och de 1 680 passagerarna och dem av de 1 148 i besättningen som haft kontakt med gästerna har isolerats i sina hytter.

Enligt rederiet har samtliga som varit i kontakt med den smittade testat negativt för viruset och passagerarna väntas få kliva i land under onsdagen. Samtliga måste dock testa sig igen och ett antal av dem ska sättas i två veckors karantän.

Resorna till ingenstans, som bara är öppna för invånare i Singapore, inleddes förra veckan och är en del i stadens försök att återuppliva turismen. Det aktuella smittofallet är ett nytt avbräck för landet, som i november tvingades skjuta upp planerna på en resebubbla till Hongkong.

Kryssningsindustrin har fått en rejäl ekonomisk smäll av coronapandemin, inte minst sedan flera tidiga utbrott konstaterades ombord fartyg i bland annat Japan och Australien.

Singapore har hittills klarat sig väl under pandemin med drygt 58 000 konstaterat smittade och 29 dödsfall. 

TV: Här gör världens största kryssningsfartyg sin jungfrufärd

Bjässen är sjösatt – världens största containerfartyg i vattnet

Jättekran föll över Kryssningsfartyg

TV: Kryssningsfartyget nära att krossa yacht

TV: Kryssningsfartyget plöjer rakt in i kajen

Stort slagsmål på kryssningsfartyg i Norge


Text: Martin Strömberg • 2020-12-09
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top