Artiklar

2014-års nya båtprylar

På Allt för sjön presenterades massor av roliga och användbara nyheter bland tillbehören. För tekniknörden tillika Vi båtägares chefredaktör Max Carlgren var det som rena rama julafton att botanisera runt bland båttillbehören på årets mässa.

Text: • 2014-03-05

2014-års nya båtprylar
Velocitek Shift
2014-års nya båtprylar
2014-års nya båtprylar
Humminbird 600

Som vanligt presenterades flera roliga nyheter bland båttillbehör under årets Allt för sjön-mässa. En av nyheterna för prylnörden är Velocitek Shift, ett tillbehör som säkeligen många kappseglare längtat efter där man alltid har koll på vindskiften. Med två knapptryckningar håller Shift reda på ursprungskurs och skillnaden som uppstår vid ett vindskifte. För den äventyrlige finns nu adventurevästen som är avsedd för den som fiskar, paddlar och ror och som vill ha en väst med många fickor, eller 

 

Vi Båtägares prylgalna chefredaktör Max Carlgren gillade särskilt en radar för surfplattan. Läs om nyheten här

Dessutom har det kommit ut en mängd nya navigationsappar. Här listar Max Carlgren sex bra av apparna!

 

Till fötterna är nyheten Magic Marine Tension boot som är förstärkta över ankeln och hälen för att ge ett bra grepp och har dubbellimmade sömmar.

 

Ny radarserie för mindre fartyg är NaviSailor 4000 ECS och NaviRadar 4000 som är framtagen av Transas som är anpassad för mindre fartyg. Med hög prestanda erbjuds utmärkt radarpresentation och sjökortsdata på en glasklar display.

 

Nya Humminbird 600 – serien har Sju olika modeller, alla med SonarImagingtekniken och en 5″ display med skärmupplösningen 640x480pixlar och HD‐skärm. Samtliga modeller levereras kompletta medekolodsgivare. XD‐modellerna visar ända ner till 914 meters djup.

 

Med nya Segelbåtslyften som klarar ett inkörningsdjup på 1500 mm och en totalvikt på 12 slipper du måla påväxa och bottenmålning.

 

Cruiser Zero är en mjuk polerande bottenfärg och finns i de klarakulörerna vit, mörkblå, svart samt röd. Färgen innehåller varken zink, koppar eller andra biocider.

 

Textile & Vinyl Cleaner är en spray för snabb rengöring av kapell, sprayhoods, dynor och även vinylmaterial såsom båtstolar ochinredningsmaterial.

 

 

2014-års nya båtprylar
MBB200C
2014-års nya båtprylar
NMEA Multiplexer

Marinplus visar två nya övervakningsskärmar i 8″ och 13.3″, integrerade med N2KView storlek och med pekfunktion samt dimbara 0‐100%. MBB200C är en ny black box integrerad med kontroll‐ och övervakningsprogrammet N2KView och som gör att man kan övervaka och styra i princip allt på båten och från valfritt ställe.

 

Atix är en frysspay som ska sprayas på fästingar och minska smittrisken för borelia och andra fästingburna sjukdomar.

 

Med NMEA Multiplexer får du wifi ombord. Shipmodulen har många olika NMEA multiplexlar där alla har möjligheten att kunna ansluta 4 st sändande NMEA enheter och sedan skicka NMEA data vidare via 2 NMEA-utgångar

 

 

Läs även:
 

Text: • 2014-03-05
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top