920576.jpg

Artiklar

Video: Här kör vi i sju meter höga vågor

Utanför den irländska byn Cobh blir vågorna tio meter höga. Därför byggs världens kanske säkraste båtar här. Vi Båtägare åkte till Cork för att testa båtar i riktigt hårt väder. Kika in det webbexklusiva klippet här!

Text: Mikael Mahlberg • 2014-04-26 Uppdaterad 2021-06-09
Läs mer: Båtsäljaren Mariah "Jag kan ite parkera båtfan"
Läs mer: Här testar vi världens fånigaste fordon
Läs mer: Fem tips som förhindrar att sommaren blir ett helvete

– Ni grabbar är de första passagerarna som inte spyr!

Den gråhårige irländaren bakom ratten tittar på oss med gillande blick. Undertecknad och fotografen Martin har klarat resans första pärs: fyrametersböljorna på vägen ut från Corks hamn. Vi säger inget om spypåsarna som är gömda i kameraväskan.
– Här brukar våra egna varvsarbetare bli gröna i ansiktet, då får man lägga dem i en hög på durken och hoppas på det bästa.

Ett par timmar utanför kusten grundar Atlanten upp och vågorna är inte att leka med.

Det är inte helt lätt att navigera i sju meter höga vågor på Atlanten, det märkte Vi Båtägares reporter Mikael Mahlberg som fick testa på att köra en lotbåt. Den klarar av att rulla runt om den hamnar upp och ned, men hur går det egentligen för reporten ombord? Kika in videoklippet ovan, med viss risk för att bli åksjuk!

Läs hela reportaget om att köra båt när förhållandena är som värst, i senaste numret av Vi Båtägare. Beställ nya numret här!

 

Video: Här kör vi i sju meter höga vågor
Läs mer: Alla våra tester av Buster gratis

Text: Mikael Mahlberg • 2014-04-26
ArtiklarLivetOmbordVi Båtägare
Rulla till toppen