Numera kan du hyra ut såväl bostäder som båtar.

Artiklar

Airbnb för båtar till Sverige

Vill du dra in en slant på att hyra ut din båt när du inte själv använder den? Båtlivets Airbnb gör nu en offensiv i Sverige.

Text: Redaktionen • 2021-01-25 Uppdaterad 2021-06-09

Franska Click & Boat grundades 2013 för att koppla ihop hyresspekulanter med båtägare som vill hyra ut sin båt, alltså ungefär som Airbnb gör när det gäller boende.

I nuläget finns omkring 250 båtar för uthyrning på svenska vatten, men Click & Boat hoppas att de snart ska vara betydligt fler. Som båtägare registrerar man sin båt på hemsidan, anger all information om den, liksom förstås de datum som båten är tillgänglig för uthyrning. Båtägaren bestämmer själv hyran, men får avstå 15 procent till Click & Boat för tjänsten.

Skicka in dina bästa bilder på hunden ombord!

Från Praktiskt Båtägande vill vi uppmana intresserade båtägare att bland annat kolla över hur båtförsäkringen gäller vid uthyrning för att slippa obehagliga överraskningar om något inträffar under uthyrningen. Det kan också vara bra att besiktiga båten grundligt både före och efter uthyrningen samt förstås att ha klara och tydliga avtal med den som hyr.

Mer info clickandboat.com


Text: Redaktionen • 2021-01-25
ArtiklarpraktisktbatagandeMotorbåtPraktiskt BåtägandeSegelbåt
Rulla till toppen