Coronapandemin stoppar Marstrand Boat Show 2020 // Foto: Sweboat

Artiklar

Allt på Sjön och Marstrand Boat Show ställs in

Men Hallberg-Rassy kör Öppet varv enligt planen

Text: Martin Strömberg • 2020-06-08 Uppdaterad 2020-06-08

 

Pressmeddelande från Sweboat – Båtbranschens Riksförbund:

Sweboats styrelse har fattat det tunga men logiska beslutet att ställa in höstens flytande mässor på väst- och ostkusten. 

Det råder ett fortsatt förbud mot större sammankomster över 50 personer, och med respekt för alla samarbetspartners och utställares planering för hösten, så vill vi inte vänta längre med ett beslut och därmed den här informationen.

Hösten är för många i branschen en viktig försäljningsperiod och är samtidigt startskottet för nästa års försäljning. Därför vill vi som ert branschförbund fortsätta att hålla igång försäljningen.

Vi återkommer inom kort med ett erbjudande om ett alternativt event på nätet under samma period som mässorna skulle arrangeras!

Samtidigt kan vi glädjas åt att denna sommar kommer gå till historien som båtlivets år, då hemmasemester är det som gäller för oss i Sverige. Vi ser ju alla den enorma efterfrågan som är på både nya och begagnade båtar just nu och de som redan har båt planerar att använda den i större utsträckning än tidigare.

Så, Coronaviruset stoppar våra fysiska mässor i höst – men stoppar inte båtlivet – om vi tar ansvar och hänsyn – och det stoppar inte Sweboat från att komma med ett erbjudande om ett alternativt evenemang!

Och en mässa tänker fullfölja sina planer.

Det gäller “Öppet varv” omkring den 21–23 augusti hos Sveriges största segelbåtstillverkare, Hallberg-Rassy på Orust.

Enligt företagets vd, Magnus Rassy, kommer varvet i Ellös att klara Folkhälsomyndighetens krav genom att besökare i förväg bokar upp sig för en viss tid på varvet, samt loggar in i varvets eget system med sin mobiltelefon när man kommer.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-08
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top