Den gamla Eriksbergsdockan på Norra älvstranden i Göteborg blir platsen för båtmässan. //Foto: Christian Badenfelt

Artiklar

Äntligen! Flytande båtmässa i april

I april blir det äntligen en båtmässa.

Text: Redaktionen • 2021-01-27 Uppdaterad 2021-06-09

Prenumerera på Praktiskt Båtägande

BESTÄLL HÄR!

En ny flytande båtmässa får premiär i den gamla Eriksbergsdockan på Norra älvstranden i Göteborg den 16–18 april. Bokningsläget ser gott ut, med närmare 200 båtar som ska fylla upp den gamla varvsdockan, och därtill ett antal tillbehörsutställare i tält på landbacken, samt aktörer såsom polisen, kustbevakningen och SSRS. Det berättar initiativtagaren och välkände branschprofilen Kjell Hansson, som bara ser ett enda hinder för ett lyckat genomförande.

Hur ska du klara dig utan båtmässa i vår?

– Det är ju pandemin förstås, allt annat rullar på som det ska, men än så länge har vi förtröstan om att kunna köra som planerat. Som alla andra måste vi dock förhålla oss till Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer, konstaterar han och påpekar att båtar ska visas på vattnet och på våren när man kan provköra dem.

Allt för Sjön lanserar ny app

Inte minst för att försäljningen av båtar för varje år flyttas närmare och närmare sommarsäsongen, i takt med att båtköparna bestämmer sig allt senare.
Just för provkörningen har arrangörerna av Eriksberg Boat Show tecknat ett specialavtal med Göteborgs hamn, eftersom hastighetsgränsen direkt utanför Eriksbergsdockan bara är åtta knop.
Under mässhelgen ska det därför vara tillåtet att dra på betydligt mer än så!

För mer info: Eriksberg Boat Show

Polisen är en av utställarna:


Text: Redaktionen • 2021-01-27
ArtiklarpraktisktbatagandeBåtmässaGöteborgMotorbåtPraktiskt BåtägandeSegelbåt
Scroll to Top