Annorna Sandgren och Moreau bjuder in till inspirationsträff den 11 mars // Foto: Pressbild

Artiklar

Är du en She Captain?

"Vi kvinnor hör hemma bakom roder och ratt"

Text: Martin Strömberg • 2018-02-27 Uppdaterad 2023-09-06

På lördag öppnar mässan “Allt för Sjön” på Stockholmsmässan.

Men på mässans sista dag, den 11:e mars, tar nätverket She Captain över ratten och arrangerar en inspirationsdag för kvinnor som är nyfikna på och/eller vill lära sig mer om båtliv, som de kallar Kick ass Meet up.

– Vi har lagt upp det som en halvdag så man hinner besöka mässan också. Vi vet att många kvinnor uteblir från mässan då den bitvis inte känns relevant. Kvinnor är nyfikna och törstar efter kunskap. Man vill lära sig saker, få större förståelse, inspireras och höra starka berättelser, säger Anna Mourou, som grundade She Captain 2017, som en plattform för kvinnor som gillar segling och man har redan över 1000 medlemmar.

Nätverket She Captain verkar för att ge fler kvinnor kunskap, mod och jävlar anamma som gör dem friare i sitt önskade båtliv. She Captain arrangerar eskaders, håller peppträffar, utbildningar och föreläsningar och nästa söndag går det att träffa dem på “Allt för Sjön”.

– På sjön är det i alldeles för stor utsträckning fortfarande männen som kör båten, lägger till, tänder grillen, köper prylarna och meckar. Och kvinnor tror i alldeles för ofta att allt det där är svårt, besvärligt eller tråkigt. Inget av det stämmer, säger Anna Mourou i ett pressmeddelande.

2018 års chefredaktör för Praktiskt Båtägande, Anna Sandgren, kommer att medverka som motorbåtsansvarig i nätverket och hennes närvaro kommer att bredda verksamheten att inkludera alla, oavsett vilken typ av båtar man gillar.

– Under Kick ass Meet up vill vi samla ett riktigt stort gäng för att visa hur många vi faktiskt är som delar intresset för båt- och sjöliv och samtidigt en gång för alla slå fast att även vi kvinnor hör hemma bakom roder och ratt, säger Sandgren

Kick ass Meet up – 11 mars 2018: 

Vi öppnar dörrarna klockan 10.00.

Scenprogrammet för Kick ass Meet up startar 11.00 och håller på till 15.30.

Upplägget är som en fartfylld talk show med livemusik och spännande gäster.

Tillsammans djupdyker gästerna i olika ämnen där de delar med sig av sin kunskap.

 

 

Båtmässan Allt för sjön pågår 3-11 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö

Följ mässan på Facebook här


Text: Martin Strömberg • 2018-02-27
ArtiklarBåtnytt
Scroll to Top