Artemis Racing tog tre raka tredjeplatser under 44Cup i Marstrand // Foto: Martinez Studio

Artiklar

Artemis trea i Marstrand

Slutade trea i samtliga race i 44Cup

Text: Martin Strömberg • 2021-07-06 Uppdaterad 2021-10-05

 

Segern tog brittiska Aqua, med skepparen Chris Bake, på samma poäng som tvåan Charisma från Monaco. Artemis var två poäng efter duon i topp.

– Vi var väldigt nära att ta hem segern. I sista racet var det fyra-fem båtar som alla kunde vinna hela regattan, säger Torbjörn Törnqvist som var lite besviken, men ändå nöjd med dagarna i Marstrand.

– Vi hade mycket att göra efter sistaplatsen senast i Slovenien. Så vi är nöjda med var vi är idag om vi ser till var vi var när vi startade här i Marstrand i torsdags. I början hade vi några dåliga starter, men idag funkade allt. När vi är med i starten så går det bra, för ute på banan är vi snabba, säger Torbjörn och tillägger:

– Allra mest nöjd är jag över att få vara här på denna fantastiska plats och jag är glad att vi redan nu har gjort klart med att 44Cup kommer tillbaka samma vecka nästa år.

Det blåste en lätt vind på cirka 3 m/s vid starten strax efter kl. 11 på söndagsförmiddagen. Alla åtta båtar kom i väg bra utom ryska Nika som var för snabb över linjen och fick vända tillbaka och starta om. Men efter några minuters segling dog vinden och när den var nere på 1 m/s avbröts racet och båtarna kallades tillbaka.

En timme senare gjordes ett nytt försök då vinden återigen var uppe på cirka 3 m/s. Och den här gången höll vinden i sig hela racet. På Artemis hade man bestämt sig för att satsa på starterna och det lyckades. De kom i väg som tredje båt och höll den platsen in i mål. Racet vanns av Peninsula som ligger på åttonde och sista plats i totalen. Innan denna seger hade brittiska Peninsula varit femma som bäst i de sju racen som seglats då.

 

Artemis trea i Marstrand
Team Aqua firar efter segern i Marstrand // Foto: Martinez Studio

 

Artemis Racing, som ofta gör bäst ifrån sig när det blåser mer, verkade trivas i den lätta vinden. Och i dagens andra race upprepade historien sig för skepparen Torbjörn Törnqvist och hans besättning som var trea över startlinjen och trea i mål. Det racet vanns av Charisma från Monaco. Och sista race var inte så mycket annorlunda. En bra start av svenskarna, stabil segling och klar tredje båt över mållinjen.

Tävlingarna i Marstrand var årets andra regatta i 44Cup. Närmast väntar nu Cowes i England 11–15 augusti och Scarlino i Italien 6–10 oktober. Finalen 2021 seglas på Lanzarote 17–21 november.

Slutställning efter 10 race
1. Team Aqua, GBR – 38 poäng
2. Charisma, MON – 38
3. Artemis Racing, SWE – 40
4. Team CEEREF, SLO – 42
5. Aleph Racing, FRA – 44
6. Atom Tavatuy, RUS – 47
6. Team Nika, RUS – 50
8. Peninsula Racing, GBR – 61

Artemis Racing 
Torbjörn Törnqvist (SWE) – Owner / Driver
Andy Horton (USA) – Tactician
Iain Percy (GBR) – Main trimmer
Marcus Törnqvist (SWE) – Trimmer Assist
Maciel Cichetti (ARG) – Trimmer
Stuart Bettany (NZL) – Pit/Boat Captain
Piet Van Nieuwenhuijzen (NED) – Bow
Anders Ekström (SWE) – Offside Trimmer
Kalle Torlén (SWE) – Grinder

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

44Cup tillbaka i Marstrand


Text: Martin Strömberg • 2021-07-06
Artiklar
Scroll to Top