Båtbranschen har fått en god indikation på att försäljningen går bra // Foto: Båtmässan

Artiklar

Båtmässan i Göteborg nöjda efter 60-årsjubileumet

"Vi tar med oss en massa bra idéer och inspiration."

Text: Martin Strömberg • 2019-02-13 Uppdaterad 2021-06-09

Över 56 000 besökare och 263 utställare har lämnat Mässan i Göteborg.

Den 60:e upplagan är över och från arrangörernas sida är man mycket nöjda.

– Vi är otroligt nöjda med årets mässa. Det har varit god stämning ute på mässgolvet och fullt med besökare, som har tagit sig till Båtmässan för att få en försmak av sommaren. Extra roligt är att våra nya satsningar på segelbåtar vid Mäklarbryggan, vår Beach Club med mat, dryck och sommarkänsla samt barnens favorit – Hugos Lilla Båtvarv – blev så uppskattat av besökarna, säger Jacob Ryder, ansvarig för Båtmässan i Göteborg.

Båtbranschen har även fått en god indikation på att båtförsäljningen fortsätter att gå bra och flera affärer har gjorts under mässan.

Även stora båtar har sålt bra.

Utställaren Ironbrothers, som säljer ribbåtar av varumärket BRIG, sjösatte under Båtmässan 2019, sitt egna varumärke Iron Boats.

– Utöver en lyckad försäljning av BRIG så har mottagandet av våra nya båtar överträffat våra vildaste drömmar. Vi har under mässan sålt ett tvåsiffrigt antal av våra nya båtar, säger Lars Peterson på Ironbrothers.

Navigare Yachting hade höga förväntningar inför mässan och man var helnöjda även efteråt. 
– Vi har sålt och reserverat båtar för ca 31 miljoner under Båtmässan. Bland annat sex segelbåtar som kommer ha sin bas i Medelhavet. Många besökare har dessutom bokat sin nästa seglingssemester på plats i vår monter, säger Sofia Schumacher, marknadschef på Navigare Yachting.

Nu återstår att packa ihop alla montrar och köra ut de 423 båtarna och vattenskotrarna för den här gången. Och för arrangörerna påbörjas planerna för nästa mässa, som går i februari nästa år.
– Vi tar med oss en massa bra idéer och inspiration. Vi kommer att fortsätta satsa på upplevelser av alla de slag och aktiviteter som lockar såväl båtentusiaster som nyfikna på det marina livet, säger Jacob Ryder.

Kalla fakta Båtmässan 2019
Antal utställare: 263 st (2018: 279 st)
Antal flytetyg: 423 st (2018: 425 st)
Antal besökare: 56 792 personer preliminärt (2018: 56 892 personer)

Tre modeller från nytt svenskt båtmärke

Skärgårdsdröm med 850 hästar

Tre modeller från nytt svenskt båtmärke


Text: Martin Strömberg • 2019-02-13
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top