1498800.jpg

Artiklar

Båtnytt gör första testet av nya Nimbus T9

Nya Nimbus T9 går som ett spjut genom vattnet när vi drar fram genom Göteborgs skärgård i 45 knop. Borta är de bulliga formerna, nu är det långsmalt, lättdrivet och snabbt som gäller för Nimbus.

Text: Max Carlgren • 2018-04-26 Uppdaterad 2021-06-09

I ett dimmigt Göteborg kliver Båtnytt som första journalister i världen ombord på nya Nimbus T9. Båten ser väldigt annorlunda ut i vattnet än när vi såg den senast på mässan i Stockholm. Nu kommer den till sin rätt, den är långsmal och låg och ser riktigt sportig ut. Rutramen i aluminium är diskret elegant och det är gott om plats akteröver. Aktersoffan är U-formad och rymmer 5-6 personer.

Båtnytt gör första testet av nya Nimbus T9
Aktersoffan går att bygga om till solbädd med ryggstödets hjälp.

I aktern sitter en stor utombordare på 350 hästkrafter. Det ger en toppfart på 45 knop under testdagen. Du kan även få båten med inombordare, då blir badplattformen rejält mycket större. Under fördäck finns en ruff som rymmer två personer och en toalett. Bakom förarplatsen finns kommod med ett enkelt kök som fälls fram.

Båtnytt gör första testet av nya Nimbus T9
Det är gott om plats att röra sig från för till akter.

T9 är tänkt som en öppen dagtursbåt med möjlighet att sova över. Den är mer utlagd midskepps och föröver än konkurranten Axopar och får behagliga sjöegenskaper. Det är bra drag, gångläget är högt, men det är också mycket tryggt. Priset för testbåten ligger på runt 1,6 miljoner. Stort test kommer i Båtnytt nummer fem som kommer ut i mitten av maj!

Båtnytt gör första testet av nya Nimbus T9
Glasrutor med vindrutetorkare ger bra sikt även om det regnar.

Nimbus släpper åtta nya modeller med utombordare

TV: Vi provkör nya Nimbus 305 Coupé


Text: Max Carlgren • 2018-04-26
ArtiklarBåtnytt
Rulla till toppen