Artiklar

Båtnytts chefredaktör tipsar: 5 måsten på Göteborgsmässan

Lördag 4 februari börjar båtmässan i Göteborg. Båtnytts chefredaktör Max Carlgren sållar bland mässbåtarna och väljer fem favoriter som du inte får missa i mässvimlet.

Text: Max Carlgren • 2017-02-02 Uppdaterad 2021-06-09

Båtnytts chefredaktör tipsar: 5 måsten på Göteborgsmässan
Buster Phantom. Foto: Martin Ridne

Buster Phantom

Busters största någonsin måste ses! Man har fördubblat maxstyrka på motorerna från Magnum M5 och hängt på dubbla 350-hästare. Dämpade stolar ser coolt ut och är bra när man kan dra på i 60 knop. Men faktum är att båten inte bara är byggd för att vara en racerbåt, utan den har en bra inredning som låter ett större sällskap sitta och fika eller käka lunch i en rejäl sittbrunn.
 

Askeladden C65 Cruiser

Båtnytt långtidstestade C65 Cruiser förra året. Vi hann både att sova i båten, köra wakeboard och ring bakom den och sitta och softa i den vändbara aktersoffan efter ett dopp. Den är en väl inredd båt som fungerar bra till dagsturer men även för övernattning. Den går bra i sjön och har fungerat utmärkt som fotobåt ute på jobb. Men bäst är ändå att fälla ryggstödet i aktersoffan framåt och hänga på den stora badplattformen.
 

Prenumerera på Båtnytt: 4 nr + 2 mässbiljetter för 179 kr

Båtnytts chefredaktör tipsar: 5 måsten på Göteborgsmässan
Arronet 24 5 Surprise.

Arronet 24.5 tyst hytt

För att riktigt kunna känna av det smarta med Arronett 24.5 Surprise måste du ta ut den på sjön. Det coola är att hytten är gummiupphängd, de har tidigare gjort denna lösning på större modeller men nu finns det även i den mindre hyttbåten 24.5. Arronet bygger rejält och smart, väl värda en koll i montern.
 

Marex 310

Marex bygger båtar för traditionellt familjebruk. Oavsett om ni är ett par med gäster eller en familj med ungar kommer ni att gilla lösningen med akterkapellet. Det dras fram likt ett duschdraperi ur väggen och är monterat i ett nafs. Dessutom kan du öppna taket så att du sitter helt under bar himmel. Riktigt smart och värt en koll.
 
Båtnytts chefredaktör tipsar: 5 måsten på Göteborgsmässan
Aquador 35 AQ.

Aquador 35 AQ

Hata eller älska. Så känns det när man pratar med folk om vad de tycker om nya Aquador 35 AQ. Formen bryter totalt med tidigare konservativa linjer från Aquador. Ingen kommer att minnas de smarta lösningarna, som exempelvis ett långbord som går från akterdäck in i hytten. Man kommer att minnas det kantiga utseendet. Så ställ dig bredvid, lägg huvudet på sned och fäll ditt omdöme!
Följ länken för att få en första titt på Aquador AQ 35.

PS.

Glöm inte att också besöka Båtnytt och Praktiskt Båtägandes monter på mässan. Här hittar du fina mässerbjudanden och här kan du också vara med och tävla om fina priser genom att rösta på årets gästhamn 2017.

Ny Princess är mässans största motorbåt

Rekordstor båt kommer till Göteborgsmässan

Nimbus visar förfinad modell på mässan


Text: Max Carlgren • 2017-02-02
ArtiklarLivetOmbordBåtmässaMotorbåt
Scroll to Top