Mariah säljer sin båt som hon "inte ens vet hur man parkerar". Foto: privat

Artiklar

Båtsäljaren som blev “skitsur”

Nej, det var inte en sprudlande glad båtsäljare som la ut sin annons på köp-och sälj-sajten Blocket tidigare i veckan. Mariah Hohenthal från Vallentuna var sur på exmannen och tyckte kapellet var fult - så fult att hon helt sonika valde att kasta bort det stackars överdraget - innan försäljningen. Och nu har alltifrån livscoacher till män som vill lära henne ett och annat om båtar hört av sig. - Jag trodde aldrig annonsen skulle få sån spridning!

Text: • 2014-03-14 Uppdaterad 2021-06-09
Läs mer: Nu kan du skicka båten på fisk-spa
Båtsäljaren som blev

“Jag kan inte parkera båtfan och kan ingenting alls om någonting som man bör kunna om man ska köra en sån här. Tyvärr får jag medge att kapellet är slängt, jag var skitsur – kapellet var fult och ex-mannen dum. Kvinnlig logik = kapellhelvetets fel allting. Det hjälpte för stunden att hoppa på det och slänga det hårt i en kontainer”. 

I tisdags la Mariah Hohenthal upp annonsen som skapat flera fniss på Livetombord.ses redaktion. 
– Jag ville bara ha min båt såld, och så började jag försöka skriva en seriös annons, kollade vad andra skriver och så, men jag kan ju inget om båtar så till slut skrev jag bara helt ärligt som det var. Jag trodde kanske inte att det skulle få sån spridning. Men annonsen är rakt av ärlig, berättar den ofrivilliga båtägaren för Livetombord.se.

Båten blev hennes vid skilsmässan förra året. Hon och exmannen köpte båten tillsammans, men att ta hand om båten på egen hand har aldrig funnits några planer på från Mariahs sida.
– Jag har älskat båten, men jag kan ju inget om båtar. Vi köpte den tillsammans 2007 och sen skiljde vi oss förra sommaren och då fick jag båten, men vad ska jag med den till? 

 

Båtsäljaren som blev
Mariah tröttnade efter att ha försökt trassla ut tampar och fendrar. Foto: Privat

Varför var du “skitsur”?
– Ha, ha… Jag var det för att jag fått båten som jag inte ville ha och så började jag reda upp i röran med alla dessa snören och ankare och fendrar och skit som jag inte har koll på… och så fick jag syn på kapellet och det förstör hela känslan för båten, det var ju vrålfult och båten är ju snygg. Så jag tänkte att, ska jag ta den här båten och dra till Sandhamn och hitta en ny karl så måste jag ju ha ett snyggt kapell, ha, ha! Men sen kände jag att jag inte vill ha den här båten.

Har du fått någon napp än? (på båten alltså…)
– Jag har fått jättemycket respons på annonsen, allt ifrån en kvinna som vill coacha mig att gå vidare i livet till män som hört av sig för att lära mig att parkera min båt.

Så det blev lite av en kontaktannons alltså?
– Ha, ha, ja och det var ju inte riktigt meningen. Nej, men många har hört av sig och tycker att det var kul skrivet. Och jag ska faktiskt visa båten för några i helgen.

 

Så om någon vill förbarma sig över båten så vet ni vem ni ska kontakta: “Den står på land i Norrort, Stockholm, redo för vårkärlek”.

 

MER:

Sugen på att köpa Mariahs båt eller andra begagade båtar? Läs Livetombords nybörjarguide! 

Har du också ett fult kapell? Så kan du ge det ett nytt liv


Text: • 2014-03-14
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top