"Det borde vara skatt på att må så här bra", sa 76-årige Bengt efter den fina utmärkelse// Foto: Getty Images (Genrebild)

Artiklar

Bengt, 76 år, blev årets jolleseglare

Vill fortsätta att försöka hålla stånd mot ungdomarna

Text: Martin Strömberg • 2021-01-29 Uppdaterad 2021-06-09

 

Helt utan förvarning damp det i höstas ner ett mejl hemma hos 76-årige Bengt Carlsson i Hunnebostrand. Där fick Bengt besked om att det var han, trots hård konkurrens från västkustens alla seglande ungdomar, som fått utmärkelsen ”Årets jolleseglare på Västkusten”.

– Mest av allt tycker jag om motiveringen. säger Bengt Carlsson, enligt svt.se.

I konkurrens med västkustens alla seglande ungdomar knep Bengt titeln.

Motiveringen löd: ”Med sina 76 år trotsar han pandemier, väder och vind och är SFS:aren med absolut flest seglingstimmar under året. Bengts motto efter ett hårdvindspass är ”Det borde vara skatt på att må så här bra!”

SFS i motiveringen står för Sotefjordens segelsällskap, där har Bengt varit både ordförande och revisor, och nu är han deras bäste jolleseglare.

– Det här med segling alltså, det handlar om tid på havet, om att vara ute mycket. Det är det som är nyckeln tror jag, säger Bengt Carlsson.

Bengt seglar Laser och när vattentemperaturen ökar till fem grader kan han tänka sig att åter dra på torrdräkten och ge sig ut, han älskar farten och träningspasset.

– På kryssarna får man ju hänga i och jobba ganska rejält. Jag snittar nog två gånger i veckan.

Hur ska du göra nu för att behålla titeln Årets jolleseglare?

– Ha ha, det var nog en engångsföretelse, men jag tar ett år i sänder. Jag brukar avsluta passet på gymmet med judovolter och säga – det går i år också! Funkar det med seglingen när kylan släpper så fortsätter jag ett år till.

PRENUMERERA PÅ NYA PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

TV: Här är nya jollen – som flyger

Lyft jolleseglingen med Peacoq

Nya Praktiskt Båtägande hårdkör segeljollar och gummibåtar


Text: Martin Strömberg • 2021-01-29
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen