Nya Dehler 42 går att få med bland annat kolfibermast för den kappseglingsinriktade seglaren. Illustration: Dehler

Artiklar

Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare

Segelbåtstillverkaren Dehler firar in 2016 med att presentera en ny 42-fotare på båtmässan i Düsseldorf. Det blir två varianter där den som sneglar mot kappseglingsvarianten har godis som kolfibermast, djup T-köl i bly och racigare roder att se fram emot.

Text: Jens Augustinsson • 2016-01-11

Oceanis 38 – en modemedveten familjeseglare

Bilder: Bjässarna anländer till mässan – på en pråm

Som alltid när en ny Dehler designats så är det segelegenskaperna som sätts främst, båten skall leverera underhållande aktiv segling. Både för familjen och när båten kappseglas. Därför har Judel&Vrolijk ritat båten tätt ihop med ingenjörerna på Dehler Yachts, där Karl Dehler har varit tongivande, förklarar Dehler i sitt pressmaterial. 

För att kunna bära mycket segel krävs ett starkt och vridstyvt skrov, detta är byggt med vakuuminjicering och med vinylester/skumkärna. Dessutom är balkarna i Dehler 42 tillverkade av kolfiber – Dehler Carbon cage – vilket ger extra styrka utan att addera vikt. 

Vill man lyfta segelegenskaperna ytterligare, då finns Dehler 42 Competition, utrustad med:

Kolfibermast

6,5 kvm mer segelyta

Djup T-köl i bly

Competition-roder

Regatta-mantåg

B&G H5000 serie

Barberhaul för skotning av focken osv.

Ett litet exempel på hur Dehler prioriterar segelegenskaperna, kölen i Competition utförandet är en T-köl i bly på 2,40 m. I fenan finns det hålrum för att tyngdpunkten skall bli så låg som möjligt på kölen. Dehler 42 är därmed en Racer-Cruiser av högsta rang!

Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare
Illustration: Dehler
Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare
Illustration: Dehler

Exteriört har båten en aggressiv, men fortfarande elegant, look. Cockpit är optimerad för både kappsegling och familjesegling. Från Dehler 46 kommer de två integrerade plotterplatserna, en vid varje ratt. Nytt för Dehler 42 är också ett designat peke på tillbehörslistan – praktiskt vid landstigning och vid segling med gennaker eller Code O. 

Interiören är baserad på Dehler 38 och 46, rymlig, modern, med innovativa lösningar som t ex Dehler UNI-door för toaletterna ombord. 

Dehler 42 är konstruerad i CAD-miljö och serieproduceras med de senaste tillverkningsmetoderna. Det innebär att båten är extremt prisvärd: 212 000 EUR kostar basbåten.

Det är de utmärkta segelegenskaperna, den innovativa designen byggd med kvalitetsstämpeln “Made In Germany” som ger Dehler det fina andrahandsvärdet i marknaden.

Dehler 42 kommer att premiärvisas på Dusseldorf-mässan “boot 2016” i januari 2016.

Läs mer om Dehler 42 på dehlersverige.se

 

Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare
Illustration: Dehler
Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare
Illustration: Dehler

Text: Jens Augustinsson • 2016-01-11
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top