1304398.jpg

Artiklar

Bilder: Här är Hydrolifts folkligare båt

Norska Hydrolift, kända för sina superexklusiva båtar med stegat skrov, utökar nu sortimentet. I höst kommer den folkligare X-serien, som med ett bra pris och bekväm inredning riktar sig till en bredare målgrupp.

Text: Mikael Mahlberg • 2016-06-07 Uppdaterad 2021-06-09

Detaljerna är än så länge hemliga, men Hydrolifts Anders Vongraven Krogh berättar att serien kommer att bestå av fem modeller.

Den första heter X-22 och är en öppen mittpulpetbåt. Skrovet är i sann Hydrolift-tradition stegat och hela 24 grader djupt, vilket torde ge riktiga racingegenskaper. Fokus ligger på bra ergonomi för föraren, men även på bekvämlighet. Stolarna är specialbyggda, är både höj- och sänkbara, dämpade – och kan fås med inbyggd kylbox.

Till skillnad från Hydrolifts exklusiva Signature-serie är X-serien standardiserad och X-22 erbjuds bara med ett motoralternativ, Mercurys F-150. Det gör det möjligt att hålla ett bra pris, X-22 kostar cirka 500 000 kronor inklusive motor.

Men det blir ännu mer spännande. Nästa modell i serien är en 25-fotare med ett stegat men något mindre V-bottnat skrov som kommer i flera versioner: som helt öppen båt, med ruff eller överbyggnad. Den senare kommer att kunna tävla med hyttbåtar som Delta eller Targa, uppger Anders Vongraven Krogh.

– Vi jobbar med fyra olika däck och modultänk hela vägen. Tanken är att X-25-plattformen ska kunna konkurrera med flera olika typer av båtar, säger han.

Spännande nyheter från ett av Norges mest intressanta varv, alltså. Vi får veta mer i september då X-22 har premiär på norska mässan Allt på sjøen i Oslo.

Bilder: Här är Hydrolifts folkligare båt
Bilder: Här är Hydrolifts folkligare båt

Bård Eker ny designer för Nordkapp

Nu kommer de stora elutombordarna


Text: Mikael Mahlberg • 2016-06-07
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen