Hellre Ålandsfärjan än Hagfors // Foto: Viking Line

Artiklar

Hemlös tvingas bo på Ålandsfärjan

Socialtjänsten vill tvinga Björn att flytta till Värmland.

Text: Martin Strömberg • 2018-04-18 Uppdaterad 2018-04-18

Efter en serie av bakslag, misstag och olyckliga omständigheter hamnade Björn Mattsson i arbetslöshet för ungefär fem år sedan. Efter en lång tids flyttande med flera tillfälliga boenden blev hans bostadssituation akut i höstas, enligt Hem&Hyra.

Efter en tid på en hotelljour i Kungens Kurva fick han efter ett möte med socialtjänsten förklarat för sig att han varit för inaktiv i sitt bostadssökande och att han därför inte var berättigad till mer hjälp. Enligt honom själv hade han sökt mängder av lägenheter.

Lösningen enligt socialtjänsten fanns i Värmland, närmare bestämt i Hagfors. Men avståndet på över 30 mil och det faktum att lägenheten var obeboelig på grund av råttor och mögel gjorde att Björn tvekade och sedan tackade nej.

Nu har han istället löst situationen temporärt genom att kryssa fram och tillbaks med Ålandsfärjan. Något som naturligtvis inte är en hållbar situation.

– Jag vet ju inte vad som händer. Det börjar kosta på det här, säger han medan han väntar på den sjunde Ålandsturen i rad, till Hem&Hyra.


Text: Martin Strömberg • 2018-04-18
ArtiklarBåtnytt
Scroll to Top