Brunel tog sin tredje etappseger på de fyra senaste när man kom först även till Göteborg // Foto: Volvo Ocean Race

Artiklar

Brunel först till Göteborg

Tre lag inom en poäng inför sista etappen av Volvo Ocean Race.

Text: Martin Strömberg • 2018-06-15 Uppdaterad 2021-06-09

 

Team Brunel har gjort en fantastisk comeback i Volvo Ocean Race och hade inför etappen mellan Cardiff och Göteborg två segrar och en andraplats i bagaget från de senaste etapperna.

Och visst blev det seger igen för Bouwe Bekking och hans manskap, de anlände till Göteborg 22.42 på torsdagskvällen, bara tre minuter före MAPFRE.

– Vi gjorde att fantastiskt lagjobb igen och resultatet är såklart bättre än vi hade drömt om. Vi ville vara före de röda båtarna och att dessutom få en bonuspoäng är väldigt trevligt, sa Bekking efter målgång.

För svenske Martin Strömberg och hans Turn the Tide on Plastic blev det en femteplats till Göteborg och båten fortsätter att förbättra sig.

–  Resultatet är inte jättebra men vi har gjort en väldigt bra etapp och kämpat hårt. Vi har gjort mycket rätt och jag är väldigt stolt över besättningen. Vi vann inte som jag och många andra hoppats på men det är otroligt skönt att vara hemma, skrev Strömberg i ett pressmeddelande.

I totalställningen av Volvo Ocean Race är det nu otroligt jämnt inför den avslutande etappen till nederländska Haag. Brunel och MAPFRE delar ledningen på 60 poäng med Dongfeng en poäng bakom sig. Men då har Dongfeng en bonuspoäng som väntar på dem för bästa totaltid så i princip är ställningen helt jkämn mellan dessa tre båtar.

Sista etappen inleds den 21 juni.

Totalställningen

 

Brunel starkast igen

Brunel mot andra raka etappsegern


Text: Martin Strömberg • 2018-06-15
ArtiklarBåtnyttVolvo*Ocean*Race
Scroll to Top