Nya Bugatti Niniette kommer byggas bland annat i titan. Foto: Bugatti

Artiklar

Bugattis nya lyxbåt byggs i rymdmaterial

Ferrari har gjort det, Mercedes likaså. Nu är det Bugattis tur att gå in i ett spektakulärt båtprojekt. I samarbete med världens största super yacht-tillverkare Palmer Johnson bygger man nu en riktig ögonbrynshöjare - i titan.

Text: Jens Augustinsson • 2015-12-15 Uppdaterad 2021-06-09

Ett skrov baserat på en kombination av titan och kolfiber lägger grunden för Bugattis nya båt Niniette. Den ska byggas av välkända syper yacht-tillverkaren Palmer Johnson men det ska bli en båt som andas klassisk Bugatti-bil i varje linje. Biltillverkarens klassiska modeller Type 57 C Atalante och Type 41 Royale har nämnts som inspirationskällor.

Det kommer bli tre modeller mellan 42 och 88 fot, med en mellanmodell på 62 fot, som också kommer ses som huvudnumret i den här spektakulära trion. Sistnämnda får bland annat en 63 kvadratmeter stor salong på däck, 43 kvadratmeter salong under däck och den beräknas kosta 3,5 miljoner amerikanska dollar.
42-fotaren kommer att kosta i sammanhanget blygsamma 2,1 miljoner dollar. Priset för 88-fotaren är ännu inte fastställt.

Det är inte första gången Bugatti ger sig ut till sjöss. Det anrika bilföretaget har skapat båtar förut, men då får man blicka ända tillbaka till det tidiga 1930-talet. Och för dem som kan sin Bugatti-historia ringer det säkert en klocka när man hör namnet Niniette. Det var företagets grundare, Ettore Bugattis smeknamn på hans dotter Lidia. 

TV: Här är Cigarettes nya Mercedes-värsting

TV: Här är Ferraribåten som gör 120 knop

Bugattis nya lyxbåt byggs i rymdmaterial
Bugatti Niniette kommer byggas i storlekarna 42, 62 och 88 fot. Foto: Bugatti.
Bugattis nya lyxbåt byggs i rymdmaterial
42-fotaren, som är minst i modellserien, kommer kosta 2,1 miljoner dollar. Foto: Bugatti

Text: Jens Augustinsson • 2015-12-15
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen