Artiklar

187 m långa segelfartyget till Stockholm

Den 30 juli angör lyxkryssaren Club Med 2 i Stockholm. Fartyget är ett av de största segelfartygen i världen och imponerar med sina 5 master.

Text: • 2014-07-16 Uppdaterad 2021-06-09

187 m långa segelfartyget till Stockholm
Foto: Club Med

Club Med 2 ägs av researrangören med samma namn, Club Med, och hade sin jungfruresa 1996. Sedan dess har den seglat runt Medelhavet, Karibien och nu på senare tid även Östersjön. Trots att det är ett av världens största segelfartyg så har den möjligheten att gå rutter och angöra hamnar som större skepp inte klarar av. Detta tillsammans med ett ökat intresse från den nordiska marknaden har gjort att kryssaren börjat satsa allt mer på att erbjuda lyxkryssningar i norden.

Rutter: 

Skandinaviska legender och går i Norge och Danmark med stopp i orter som Trondheim, Köpenhamn, Borgholm och avslut i Polska Gdansk.

I tsarens fotspår är en fantastisk kryssning i Östersjön med stopp i Visby och sen vidare mot St Petersburg, Tallin och Helsingfors.

Baltiska pärlor heter en rutt som går tvärs över Östersjön med stopp i Stockholm, Visby, St Petersburg, Tallin och Helsingfors.

Under vinterhalvåret seglar skeppet i Karibien, bland annat med stopp i Havanna på Kuba.

Med dess 175 hytter, 11 sviter, 5 lyxsviter och en kaptenssvit så klarar den att ha 386 passagerare där besättningen består av 200 personer.  Alla rum är nyrenoverade, har utsikt över havet och har femstjärnig standard. Dessutom erbjuds ett stort utbud av aktiviteter ombord för alla åldrar, smaker och tempon, från Zumba till Yoga. Och självklart stort fokus på vattensporter. Fartyget har ett 80 kvadratmeter stort vattensportcenter med bland annat vattenskidor, snorklingsturer, segling, vindsurfing, kajaker och en mängd ytterligare aktiviteter.

 


Text: • 2014-07-16
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen