Sjöstadens Kanotklubb hoppas fortfarande på stöd efter branden för att drygt år sedan // Foto: Sjöstadens Kanotklubb

Artiklar

Efter branden – båtklubb vädjar om stöd

"De bryr sig inte om oss eller samhället"

Text: Martin Strömberg • 2021-02-17 Uppdaterad 2021-06-09

 

Den 21 januari 2020 brann brygghuset vid Lilla Sickla ner. Där förvarade Sjöstadens kanotklubb många av sina kajaker. Vissa tillhörde privatpersoner medan andra användes till utlåning.

– Många av paddlarna har behövt köpa nya, medan en del har slutat. Vi har ju ingen plats att förvara kajakerna. Nu har vi dessutom kö och får många förfrågningar, säger Magnus Suneson, medlem i Sjöstadens båtklubb, enligt mitti.se.

Brygghuset hyrdes av Stockholms stads fastighetskontor, som kanotklubben senare vädjat till om hjälp. Dialogen med beslutsfattarna har minskat och Magnus är förbluffad över situationen. Enligt honom har de fått svaret att “ni kommer inte ha råd att hyra ändå, så det är ingen idé”.

– Jättekonstigt uttryckt, tycker jag. Men fastighetskontoret verkar ju bara drivas kommersiellt med en vilja att tjäna stora pengar. De bryr sig inte om oss eller samhället och fokuserar rent på det ekonomiska. Det är den bilden jag har, säger han enligt mitti.se.

VIDEO: Maskinisten tränar hockey på isbrytaren

 

Situationen har tvingat paddlarna att ha sina kajaker ute i skogsmiljön där risken för stöld är stor.

– Det ligger kajaker överallt och man vill inte bidra till att skada naturen ännu mer.

Medlemmarna menar att aktiviteten är viktig då den bidrar till det rörliga friluftslivet och friskvården i samhället. Något som de anser extra värdefullt i pandemitider.

– De aktiviteter vi ordnar är relativt billiga, därför kan folk komma hit och köra. Men nu kommer de inte ens ut i naturen.

Ostindiefararen såld – seglar mot Kina nästa år

 

Linda Laine, kommunikationschef på fastighetskontoret, tycker att det är mycket beklagligt att den viktiga byggnaden brann ner och att många av medlemmarnas kajaker gick förlorade.

“Under 2020 inleddes ett samarbete mellan flera av stadens fackförvaltningar och stadsdelsförvaltningen för att se om och hur vi kan ta ett mer samlat grepp för Lilla Sickla gård”, skriver Linda Laine i ett mejl till Mitti.

Hon meddelar dock att flera förslag ses över och att beslut inte är taget.

“Jag beklagar om de upplever det som att de blir struntade i. Kanske handlar det om att vi inte kan ge besked så fort som de önskar?”

Ett anonymt medborgarförslag har skickats till stadsdelsnämnden med hopp om att någonting ska hända. Svaret de har fått är att bollen ligger hos fastighetskontoret.

– Jag hoppas att det händer någonting och att politikerna till slut kan påverka beslutet, säger Magnus.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR


Text: Martin Strömberg • 2021-02-17
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top