Nya Minn Kota Riptide Terrova har hela 220 centimeters rigglängd // Foto: Minn Kota

Artiklar

Elmotor för havsfiskare

Minn Kotas nya har 220 centimeters rigglängd

Text: Martin Strömberg • 2019-11-07 Uppdaterad 2021-06-09

Minn Kota lanserar nu en elmotor med den längsta rigglängden någonsin.

Pressmeddelande:

Möjligheten att styra motorn med en fjärrkontroll eller fotpedal samt de avancerade iPilot funktionerna som bland annat erbjuder elektronisk GPS ankring, autopilot och farthållare har skapat nya möjligheter.

Sedan introduktionen av i-Pilot 2009 har produkterna utvecklats och trimmats till ett ovärderligt hjälpmedel. Dagens mest avancerade modeller kan även styras direkt från Humminbird GPS/ekolod och smarta telefoner med Minn Kota app. Genom One-Boat Network med Humminbird ges många synergieffekter som möjlighet att följa AutoChart djupkurvor samt cirkulera runt en waypoint med mera.

Havsfiskare har upptäckt fördelarna med att kunna utnyttja framför allt ankringsfunktionerna när de fiskar på vrak och branter.

Traditionell ankring gör det svårt att hålla sig i rätt position över vraket eller branten samt att det ofta kräver lång kätting och lina. Det har tidigare funnits begränsningar i att rigglängden är för kort för större båtar, men från Minn Kota kommer nu en ännu längre rigglängd: Riptide Terrova 112 BT IP Link 87″ (220 cm). En 36 volts trollingmotor med dragkraft på 112 lb (51 kg) med IP Link fjärrkontroll med touchskärm, headingsensor, RTA-54 monteringsfäste och MKA-55 stabiliseringsfäste.

Pris ca 59 995 kr.

Info: comstedt.se.

Här är nya smidiga elmotorn Torqeedo 10.0 R som klarar planingsfart

Vårbudgeten: Inget bidrag för elmotorer

TV: Därför är det dags att byta till elmotor


Text: Martin Strömberg • 2019-11-07
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen