Artiklar

Nu får du all båtinformation – direkt på näthinnan

Det kanske låter som science fiction, men icke. Med Garmins nya microskärm som monteras direkt på dina solbrillor kan du få all båtdata presenterad rakt i fejan – utan att vrida huvudet en endaste millimeter.

Text: Jens Augustinsson • 2016-02-29

Smarta Garminklockan styr tekniken ombord

Här är nya actionkamerorna från Garmin

Nu får du all båtinformation – direkt på näthinnan
Garmins nya skärm Nautix fästs direkt på solglasögonen och kan ge dig båtdata från sammanlagt 12 olika skärmar. Bild: Garmin

Garmin presenterar nu Garmin Nautix, en in-view display som ökar din medvetenhet genom att visa relevant information direkt i din siktlinje. Garmin Nautix monteras på dina solglasögon och visar bland annat data som fart, kurs, vattendjup och temperatur, vindriktning och motordata från kompatibla Garmin-enheter som finns ombord.

– Garmin Nautix är ytterligare ett exempel på vår innovativa headmount-teknik som är designad och byggd för aktiviteter som segling, cruising och fiske, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– Sjömän kan nu ha konstant koll på viktig data i alla situationer på båten inklusive när du letar efter fisk och vill se förändringar i vattentemperatur eller djup, om du kappseglar och vill se nedräkningen till start eller om du måste lämna över rodret till någon för att kasta ankar.

Helt vattentät och med 8 timmars batteritid är Garmin Nautix byggd för att klara den hårda marina miljön. Touchpanelen kan användas både i regn och med handskar när du vill byta mellan olika datasidor och den går att montera på både vänster och höger sida på ett flexibelt sätt så att du ser den bra. Den väger knappt 30 gram så den är bekväm att bära. Den integrerade ljussensorn och färgskärmen säkerställer tydlig avläsning i alla förhållanden och kan även bäras på polariserade och slipade glasögon.

Koppla ihop Garmin Nautix med en kompatibel Garmin sjökortsplotter eller instrument och få information från upp till 12 olika dataskärmar. Du kan enkelt se data som fart, kurs, vindvinkel, vattentemperatur, djup, motordata samt distans och bäring till nästa waypoint. Du kan även se avancerad segeldata som nedräkning, time to burn och startlinje-information.

Garmin Nautix är kompatibel med GPSMAP 7400-serien och nya 8400-serien. Den beräknas finnas tillgänglig i april 2016 till ett rekommenderat cirkapris på 5 299:-

Läs mer om Nautix på Garmins webbplats 

Stor guide: 8 häftigaste actionkamerorna


Text: Jens Augustinsson • 2016-02-29
ArtiklarLivetOmbordgarminTeknik
Scroll to Top