Artiklar

Drack whisky på toa – döms för sjöfylleri

När den 57-åriga mannen blev stoppad av Kustbevakningen för misstänkt sjöfylleri låste han in sig på toaletten och hävdade att han drack där. Den undanmanövern gick dock inte hem i rätten och mannen döms nu för sjöfylleri, skriver tidningen Bohusläningen.

Text: Jens Augustinsson • 2016-02-16 Uppdaterad 2021-06-09

Pappa körde båt med barnen – hade 2,62 promille

TV: Här ränner jättesegelfartyget rakt in i kustbevakningsbåten

Den 57-åriga mannen åt lunch med några vänner på en krog på Käringön och drack då enligt uppgift två starköl. En ledig polis som befann sig på restaurangen fattade misstanke om att mannen skulle vara alkoholpåverkad när han sen lämnade ön i sin båt och tipsade Kustbevakningen.

Mannen stoppas senare av Kustbevakningen men låser då in sig på toaletten ombord. När han kommer ut efter cirka fem minuter hävdar han att han blivit så nervös att han låst in sig och samtidigt druckit whiskey. De två utandningsprov som sen gjordes i samband med händelsen visade att mannen hade 1,12 repektive 0,87 promille.

Tingsrätten anser dock att mannens version av händelsen inte är trovärdig och nu döms han till 12 000 kronor i böter. Händelsen inträffade i maj 2015.

Läs hela artikeln på Bohusläningens sajt. 

Full hummerfiskare friades från sjöfylleri


Text: Jens Augustinsson • 2016-02-16
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top