1512414.jpg

Artiklar

”Foppa” har skapat sitt eget dreamteam

Går in som ny delägare i Yamaha Marine Store

Text: Martin Strömberg • 2018-06-13 Uppdaterad 2021-06-09

Han har ett gediget och grundmurat båtintresse och nu tar Peter ”Foppa” Forsberg klivet in som delägare i Yamaha Marine Store.

Samtidigt blir Norberg & Nilsson Båt & Motor i Nynäshamn  en del av koncernen och i och med sammanslagningen finns man nu på tre platser i Stockholmsområdet: Bergshamra, Nynäshamn och Norrtälje. Målsättningen är att nå 250 miljoner i omsättning vilket skulle innebära att man blir störst i Sverige på fritidsbåtar.

Peter ”Foppa” Forsberg går in som huvudägare tillsammans med de tidigare ägarna Joakim Mellqvist, Rikard Lindström och Malin Bergqvist. Simon Borgström utgör det fjärde benet genom att han är ägare till Norberg & Nilsson Båt och Motor AB i Nynäshamn. Joakim, Rikard och Malin kommer fortsätta driva anläggningarna i Norrtälje och Bergshamra, Simon kommer ansvara för marinan i Nynäshamn. Peter Forsberg kommer ansvara för framtida utvecklingsmöjligheter och där har man redan börjat projektera för en ny anläggning i Nynäshamn.

Yamaha Marine Store Norrtälje är bland annat världens största återförsäljare av Buster och Anytec och har tre år i rad blivit Europas största marina återförsäljare av Yamaha. 

Yamaha Marine Store Bergshamra startade sin verksamhet 2015 och har expanderat mycket snabbt och omsätter i dag runt 60 miljoner.

Norberg & Nilsson grundades redan 1925 och har drivits i ny regi senaste två åren. Företaget omsätter i dag över 70 miljoner.

TV: Här kör Peter "Foppa" Forsberg sin monsterbåt för första gången

Hockeylegendaren: "Egentligen är jag inte någon fartälskare"


Text: Martin Strömberg • 2018-06-13
ArtiklarBåtnytt
Rulla till toppen