Terhi kommer med två nya modeller til våren // Foto: Terhi

Artiklar

Förnyad finsk favorit från Terhi

Två nya modeller kommer i vår

Text: Martin Strömberg • 2019-11-19 Uppdaterad 2021-06-09

För tre år sedan lanserade Terhi sin första bowrider, 475 BR, som snabbt blev mycket populär i Finland.

Nu kommer en nylansering och uppdatering som presenteras på båtmässan i Helsingfors i februari 2020.

480 BR och 480 Sport.

Pressmeddelande:

Nya 480 BR är en fräsch vit Bow Rider med elegant grå interiör. Båtens skyddande vindruta garanterar en god sikt då den är designad utan vindruteramar. Till båtens standardutrustning hör en mellandörr som tillsammans med vindrutan ger ett välskyddat utrymme i aktern. Till 480 BR finns också ett akterkapell som skyddar passagerarna från stänk och regn. Kapellet kan  enkelt vikas undan i kapellgaraget som finns bakom akterbänken.

480 Sport utstrålar en stämning från tidigare decennier med dagens teknik och köregenskaper. Båtens strömlinjeformade låga vindruta möjliggör en god sikt åt alla håll. Terhi-båtarnas tåliga sandwichkonstruktion i kombination med en 60 hk:s utombordare garanterar utöver stämningen, även fina åkturer.

Mångsidiga nyheter med omfattande utrustning

I 480 modellerna har man fäst uppmärksamhet vid säkerheten och mångsidigheten. Vid planeringen av modellerna har man beaktat flexibilitet, körergonomi och användarvänlighet. Till båtarnas standardutrustning hör bland annat två fristående komfortsäten, knapar, rikligt med förvaringsutrymmen samt mellandörr mellan styrpulpeterna. De två pulpeterna tillsammans med tillhörande mellandörr ger ett välskyddat utrymme i aktern för upp till fem vuxna. Vid pulpeterna finns ett 12V eluttag och på instrumentpanelen finns plats för en 9″ kartplotter. Till fören finns att få ett soldäck som även lämpar sig som kastdäck för spinnfiske.

Rikligt med förvaringsutrymmen

Det finns gott om förvaringsutrymmen i både 480 BR och 480 Sport-modellerna. I pulpeterna finns förvaringsplats för mindre saker samt för dricksflaska. Därtill har pulpeterna två låsbara handskfack. I fören finns ett stort förvaringsutrymme under förtoften samt plats för ankare och tampar. I aktern finns förutom kapellgaraget ett rymligt stuvutrymme under akterbänken samt två lådor för tampar. Alla stuvutrymmen, förutom replådorna, är möjliga att låsa.

Osänkbar konstruktion

Terhi 480-modellernas skrov har tillverkats av ABS-plast. Den lättskötta ABS-plasten är ett hållbart och slagtåligt material som i kombination med, den för Terhi-båtarna bekanta, dubbelskrovsstrukturen gör båten osänkbar. Tomrummet mellan skroven fylls tätt med ett polyuretanskum som inte tar åt sig vatten. 480 modellerna är stadiga och utrustade med höga fribord, en jämn durk och ett stort öppet utrymme i fören som lämpar sig utmärkt för transport av last och väskor. För ökad säkerhet ombord har båten försetts med stadiga räcken och halkskyddstejp.

Förnyad finsk favorit från Terhi


Text: Martin Strömberg • 2019-11-19
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen