Artiklar

Förra Nord West-ägaren inblandad i fastighetsbråk

Motorbåtstillverkaren Nord West på Vindön gick i konkurs 2013. Nu har förra ägaren Benny Martinsson börjat bygga en ny båthall – två meter från sin gamla fabrik. Något som väckt ont blod på flera håll.

Text: Jens Augustinsson • 2016-04-20 Uppdaterad 2021-06-09

Nord Wests konkurs kostar banken 51 miljoner kronor

Så blir du inte blåst på båtköpet vid en konkurs

Efter Nord Wests konkurs i februari 2013 har den tidigare ägaren till båttillverkningen, Benny Martinsson, fortsatt arbeta med försäljning och underhåll av båtar. Nu har han bestämt sig för att utnyttja ett bygglov som fanns för en utbyggnad av Nord west-fabriken och uppföra en ny byggnad för sin nuvarande verksamhet, skriver tidningen Bohusläningen.

Den nya byggnaden kommer att ligga endast två meter ifrån hans gamla fabrik, vilket har retat upp nuvarande ägaren, Ryno Gillholm på Gillholms Marina, som köpte fastigheterna efter Nord West konkurs. Han säger till Bohusläningen att han inte begriper hur politikerna kunnat säga ja till det här bygget och han meddelar också att han anlitat en advokat som kommer övervaka vad som händer med nybygget bredvid hans lokaler.

Nord West fick 2010 ett tidsbegränsat bygglov för en ny båthall. Det överklagades av några grannar men beslutet ombygglov fastställdes ändå våren 2011.
Bygget av båthallen påbörjades inom tidsramen för vad som var beslutat i bygglovet. Samtidigt har det också påbörjats ett bygge av en ny brygga i anslutning till den nya båthallen och Länsstyrelsen har här inlett en utredning om otillåten vattenverksamhet.

Benny Martinsson hävdar dock att han har alla tillstånd som krävs, för såväl bygget av båthallen som den nya bryggan.

Som vi tidigare skrivit om så var det många fordringsägare som gick lottlösa när pengarna från Nord West konkursbo skulle fördelas. Det kan du läsa mer om här.

Skräddarsytt från Henån – 40 år med Najad

Swedestar blir Najad


Text: Jens Augustinsson • 2016-04-20
ArtiklarLivetOmbordMotorbåt
Rulla till toppen