Thord och Annicas kopia av Göta Kanal-båten är fortfarande i toppskick // Foto: Privat

Artiklar

Galen i Göta Kanal

"Jag älskar den här båten"

Text: Martin Strömberg • 2019-07-03 Uppdaterad 2021-06-09

För alla er som minns Janne ”Loffe” Carlsson och Kim Anderzon i Göta Kanal – kultfilmen från 1981 – så kanske ni kommer ihåg Uniship-båten?

Och den coola Honda-minibiken?

Thord Axelsson och Annica Sundmark gillade, liksom de nästan en och en halv miljon svenskar som såg Göta Kanal, också filmen och han har på senare tid fått en hel del glada anrop och tillrop ute till sjöss när han kommer in i hamnen med sin nästan identiska kopia av den klassiska Storebro Storö 31.

Trots att kritikerna sågade filmen blev den en stor publiksuccé.

För nästan exakt ett år sedan fick de tag på Uniship-båten och han har inte ångrat sig en sekund.

– Det är ju mest en kul grej och jag trodde egentligen inte att jag skulle gilla den. Men jag har haft många båtar och aldrig gillat en båt mer, jag älskar faktiskt den här båten, förklarar Thord.

 

Galen i Göta Kanal
Foto: Privat

Filmen Göta Kanal handlar mycket förkortat om ett båtrace genom Göta Kanal från Stockholm till Göteborg med två båtar som slåss om segern.

Alla medel blir till slut tillåtna.

Den ena båten var en Storebro Storö 31 och den andra en Orrskär 1000 (Carina).

– Jag har väl haft finare och större båtar men vissa båtar har en viss själ i sig, och det är därför den här är speciell, den har själ. Den är en av fyra tillverkade som har framåtlutad targabåge och den skulle vara exakt likadan, annars hade vi inte köpt den, berättar Thord. 

Se trailern från filmen här nedanför:

 

 


Text: Martin Strömberg • 2019-07-03
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen