Artiklar

Garmin drar in sjökort

I den senaste versionen av Garmins sjökort BlueChart g2 finns det felaktig information. Felen anses vara så allvarliga att Garmin beslutat återkalla alla sjökort.

Text: Redaktionen • 2009-06-05

I ett pressmeddelande påpekar Garmin att det är den senaste versionen sjökort – BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision 2009 – som började säljas den 8 april i år som omfattas av återkallelsen. Tidigare versioner omfattas inte.

Enligt företagets egna uppgifter är i danska och svenska farvatten som sjökorten ger fel information gällande vattendjup. Eftersom det kan resultera i grundstötningar med skador på personer och egendom som följd väljer Garmin att omedelbart återkalla alla sålda kort. Trots att de fel som hittills är kända gäller nordiska farvatten har man valt att som extra säkerhetsåtgärd återkalla samtliga sjökort som sålts världen över.

På förpackningen som de aktuella sjökorten levererades i finns en etikett med texten mars 2009 eller mar 09. Berörda kunder rekommenderas att vända sig till inköpsstället för att få sina BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision sjökort utbytta mot version 2008.5. I ett senare skede lovar Garmin att deras kunder gratis ska få uppgradera sina nygamla kort så fort de korrigerats.

Mer information finns att hämta på www.garmin.se/bluechart2009

Av: Thomas Hyrén


Text: Redaktionen • 2009-06-05
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top