Garmin Surround View använder sex kameror som är genomskrovsmonterade för att ge kaptenen "extra ögon" // Foto: Garmin

Artiklar

Garmin Surround View – fungerar som extra ögon

Kan minimera stress och osäkerhet vid tilläggning och vid navigering i hamnar

Text: Martin Strömberg • 2021-09-13 Uppdaterad 2021-10-05

 

Garmin lanserar idag kamerasystemet Garmin Surround View, som är ett genomslag inom videoguidning för fritidsbåtar. Sex kameror som är genomskrovsmonterade fungerar som lika många extra par ögon. Surround View erbjuder en 360-graders birds-eye vy runt om båten för att hjälpa dig som á�r kapten att snabbt kunna se direkt på instrumentbrädan vad som finns runt om båten vid manövrering i låg fart, till exempel vid tilläggning.

– Vårt innovativa Surround View-system ger våra kunder trygghet och bekvämlighet samt möjligheten att förlita sig på den information de får vid förarplatsen på sin båt. Kaptenen på båten får hjälp att se så mycket som möjligt runt om båten vilket gör manövreringen ännu enklare” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

– Fram tills nu har ingen annan kamerateknologi kunnat erbjuda en 360-graders birds-eye vy. Det är till stor hjälp då kaptenen på ett enkelt sätt får en överblick av omgivningen i realtid och därmed kan minimera stress och osäkerhet vid tilläggning och vid navigering i hamnar, trånga sund och kanaler där det är mycket trafik.

Teknologin använder sex 1080p-kameror som är utplacerade runtom båten: en framåtseende kamera vid fören, en bakåtseende kamera vid aktern och kameror som ser åt båda sidorna både på styrbord och babord sida. När systemet är påslaget visas en komplett översiktsbild över vad som finns runt om båten med 360-graders video i realtid direkt på din kompatibla sjökortsplotter eller multifunktionsdisplay från Garmin. Surround View är framtaget för att maximera vad du ser och minimera döda vinklar. Då du kör båten kan du se en eller två kamerabilder samtidigt och ha ett fågelperspektiv där det också är möjligt att zooma in och panorera runt om båten från valfri individuell kamerabild.

Dessutom ger kamerasystemet Surround View ett flertal funktioner inom förstärkt verklighet för att ge en förbättrad situationsberedskap och undvikande av kollision, såsom:

  • Visuell Bumper – ger en visuell indikator över ett område runt båten som du själv ställer in och som visar allt som inte är vatten, såsom bryggor eller pirer
  • Distansmarkering – visar dig markeringar runt båten så att du enklare kan göra avståndsbestämningar vid navigering i trånga utrymmen. Det fungerar på samma sätt som ett kamerasystem för bilar.

Surround View-kamerorna är framtagna för ett brett urval av båtar och har en design med låg profil för OEM fabriksinstallering via montering i skrovet och de står för både funktionalitet och strömlinjeformad estetik. En kompatibel sjökortsplotter eller mulitfunktionsdisplay från Garmin, såsom GPSMAP® 8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3-serien eller Volvo Penta Glass Cockpit System krävs.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

Så nyttjar du plottern bättre med Garmins nya smarta app

Ny maxad handhållen GPS från Garmin

Garmin köper svenskt bolag


Text: Martin Strömberg • 2021-09-13
Artiklar
Scroll to Top