En sådan här Axopar 28 OC har kungen köpt Foto: Axopar/ Entheta (Creative Commons)

Artiklar

Det här är kungens nya båt

När kungafamiljen skulle köpa ny båt blev det en finsk modell. Enligt säkra källor till Vi Båtägare har en Axopar 28 OC levererats till kungafamiljen.

Text: Mikael Mahlberg • 2014-06-12
TV: Här kör vi järnet med Axopar 28
Test av Axopar 28, Köp via SMS
Bilder:Här är världsledarnas båtar
TV: Här möter muskelbåten 9-metersvågen

Axopar 28 har blivit något av årets båt. Nu ryktas att en medlem ur kungafamiljen slagit till på den öppna versionen med akterruff. En Axopar 28 OC med 250 hästars Verado ska redan ha levererats av Nimbus Maxi Center i Stockholm.

Vem ur familjen som ska använda båten är oklart. Varvet vill inte kommentera uppgifterna, men säkra källor säger att 700 000-kronorsbåten är normalt utrustad och ska användas för dagsturer. Toppfarten ligger på modiga 43 knop, så en gissning är att det antingen är motorprinsen Carl Philip eller den fartintresserade kungen som ska stå bakom ratten.

Vi Båtägare gratulerar till ett bra val som lär innebära ett rejält lyft för kungafamiljens båtliv. Hemma vid Drottningholm ligger nämligen kungens bedagade brittiska Fairline från 1980-talet och vid kronprinsessans Haga slott har Vi Båtägare observerat en skamfilad Buster L från tidigt 1990-tal.


Text: Mikael Mahlberg • 2014-06-12
ArtiklarLivetOmbord