Grundsunds Marina AB blir första svenska återförsäljare av tyska AluForce // Foto: AluForce

Artiklar

Grundsunds Marina blir återförsäljare av AluForce aluminiumbåtar

"Vi ser en stor efterfrågan på robusta aluminiumbåtar för transport, fiske och fritid"

Text: Martin Strömberg • 2021-09-20 Uppdaterad 2021-09-21

 

Pressmeddelande:

Grundsunds Marina AB blir återförsäljare av AluForce aluminiumbåtar.

Varumärket har sitt säte i Tyskland och alla båtar är framtagna av professionella båtkonstruktörer. AluForce tillhandahåller ett brett modellprogram en stor frihet vad gäller modifieringar efter kundens önskemål.

Skroven är svetsade i Sankt Petersburg med så kallad WIG-teknik vilket ger en väldigt ren och jämn svetsfog. Svetsningen sker både från insidan och utsidan vilket bidrar till en ökad hållfasthet och kvalitet. Rakt igenom är AluForce är byggda för att klara tuffa förhållanden och materialet som används är en högkvalitativ aluminium/magnesium-legering kallad AlMg4,5.
 
AluForce utmärker sig också genom att man använder sig av PU-block som flytelement i skrovet. Detta underlättar avsevärt eventuella reparationer av skrovet då man kan lyfta ur elementen och komma åt skadan inifrån. Dessa bidrar också till en hög säkerhet vad gäller båtens flytförmåga samt en låg ljudnivå vid körning. Båten är CE-certifierad genom Tyskland/EU.
 
Vi är glada och stolta över att bli den första återförsäljaren i Sverige av dessa högkvalitativa båtar då vi ser en stor efterfrågan på robusta aluminiumbåtar för transport, fiske och fritid. 
AluForce täcker hela det spannet med sitt breda utbud av hytt, kabin och styrpulpetbåtar.
 
Vår position i hjärtat av Bohuslän är idealiskt för visning och provkörning av dessa båtar, och vår kunskap och expertis som auktoriserad återförsäljare och verkstad för Mercury gör att vi kan leverera en mycket attraktiv helhetslösning åt kunden.

PRENUMERERA PÅ PRAKTISKT BÅTÄGANDE

BESTÄLL HÄR

Testduell: Finnmaster Husky R5 mot Yamarin Cross 54 BR

7 anledningar: Därför ska du skaffa en aluminiumbåt


Text: Martin Strömberg • 2021-09-20
ArtiklarPraktiskt BåtägandeAluForceAluminiumbåtLivetombord.seNyheter
Rulla till toppen