Artiklar

Här är Anytecs nya båt – trots konkursen

Anytec lanserar en helt ny hyttbåt, Anytec 868 Cab, i samband med Allt på Sjön i Gustavsberg i helgen. Detta trots att företaget nyligen begärde sig själv i konkurs.

Text: Redaktionen • 2014-08-28

Här är Anytecs nya båt - trots konkursen
Anytec 860 SPD
Läs mer: Anytec begär sig själva i konkurs
TV: Vi testar Viggo X8 i 58 knop
TV: Vi testar nya öppna Axopar 28

Den nya hyttbåten Anytec 868 Cab är baserad på skrovet från Anytec 860 SPD och är byggd för dubbelmontage med upp till 600 hästkrafter. Det finns också möjlighet att installera joystickstyrning och därmed kunna köra båten i sidled.

Men så var det de här med konkursen. Båttillverkaren Anytec begärde sig själv i konkurs i mitten av augusti. Som grund för konkursansökan till Ångermanlands tingsrätt anges att: “Bolaget saknar förmåga att rätteligen betala sina skulder vartefter de förfaller och denna oförmåga är inte endast tillfällig. Bolaget är därför på obestånd.”

I skrivande stund drivs företaget vidare av konkursförvaltaren och vad som gäller för tidigare köpare vad gäller garantiåtaganden och liknande är okänt. 

Vi har sökt Anytec för en kommentar men utan att lyckas. Så här säger de dock om den nya båten i pressmeddelandet.

–  Anytec 868 Cab är resultatet av ett långt och intensivt utvecklingsarbete. Det finns en stor kundgrupp som inte vill krångla med kapell utan bara vill sätta sig i båten och köra, oavsett väder. Med Anytec 868 Cab vill vi möta det behovet och erbjuda en kombination av mäktig prestanda, vacker design och grym konstruktion, berättar Magnus Östman, marknadschef hos Anytec Boats AB.


Text: Redaktionen • 2014-08-28
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top