1333465.jpg

Artiklar

Här är den nya trenden bland motortjuvar

När det blivit svårare för tjuvar att stjäla utombordare direkt från båten, har de kommit på att de kan vänta och slå till senare.

Text: • 2016-09-06 Uppdaterad 2021-06-09

Roslagen och Norrtälje kryllar av fritidshus och fritidsbåtar. Där har man märkt av en ny trend vad det gäller att stjäla båtmotorer. Tjuvarna väntar nu till hösten och plockar allt oftare motorerna direkt från låsta fritidshus. Nu i september fördubblas nämligen inbrotten mot fritidshus, jämfört med sommarmånaderna, skriver Norrtelje Tidning.

– Det blir gärningsmannens marknad nu, det kanske bara är ett av 25 fritidshus i ett område som det är någon bevakning på, säger kommissarie Bertil Mattsson vid Norrtäljepolisen till Norrtelje Tidning.se. 

Enligt Bertil Mattsson så är just båtmotorer ett hett eftertraktat byte bland tjuvarna. 

– Med visst fog kan man säga att det finns en trend kring båtmotorstölder. De stjäls lika ofta från tomtmark eller ett låst skjul som från båten. Ett vanligt förfarande är att förövarna rekognoserar, genomför stölden och sen förvarar stöldgodset någonstans lokalt innan det transporteras bort, ofta till Östeuropa, säger han till Norrtelje Tidning

 

Fem tips: Så slipper du få utombordaren stulen

Därför sjunker osänkbara båtar

Klantiga tjuven slangade från avloppstanken

Båtmotorliga använde tv-soffa vid stöldkupp


Text: • 2016-09-06
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen