Artiklar

Här är senaste nytt från Navico

Navico presenterar några nyheter under varumärkena B&G, Simrad och Lowrance, för såväl seglare som motorbåtsfolk och fiskare.

Text: Jens Augustinsson • 2017-01-20 Uppdaterad 2021-06-09

Här är senaste nytt från Navico
Simrad.

Navico har de tre märkena Simrad, Lowrance och B&G. På prylmässan METS i Amsterdam kikade vi på de nya modellerna. En nyhet är Simrad Go9 som är en niotummare med ekolod, NMEA2000 protokoll för motordata, autopilot och liknande information, samt kompatibel med radar. Den har alla funktioner du kan önska i en niotummare. Vi har testat Go7 tidigare, nu kompletterar man den med en större modell som redan nu finns till försäljning.

 

 

Här är senaste nytt från Navico
B&G.

Navico har riktat in Lowrance på fiskare, Simrad på motorbåtar och B&G på seglare. Men de gör ingen hemlighet av att alla tre märkena har samma teknik under skalet. Så när det nu kommer nya modeller från B&G och Simrad så hittar vi samma uppdateringar vad gäller tekniken i dem.

B&G Zeus 3 och Simrad NSS Evo3 har nya skärmar som ska ha ännu bättre ljusstyrka. Det var lite svårt att avgöra på mässgolvet, men däremot kunde man se att betraktningsvinkeln är mycket bra och att upplösningen är hög. Zeus är fullproppad med funktioner för seglare medan NSS Evo3 riktar sig till motorbåtsåkare och fiskesugna med många olika ekolodsfunktioner. De kommer i storlekarna 7, 9, 12 och 16 tum och ska vara tillgängliga i februari-mars 2017.

Nästa sida: Årets stora nyhet för fiskaren

Här är senaste nytt från Navico
Lowrance Elite 9Ti.

En annan av årets stora nyheter från Navico är Lowrance Elite Ti med 9 och 12-tumsskärmar. Detta är enligt Navico ett bra val för den kräsna fiskaren som samtidigt är prismedveten. Den är något mer avskalad funktionsmässigt än Lowrance HDS Carbon Series, men i gengäld är priset ett helt annat. Rekommenderade priset för en tolvtummare ligger på 25 000 kr jämfört priser från 41 000 för Carbon Series. 

– Priset avgörs till stor del av vilka funktioner du har i enheten och vilka möjligheter du har att koppla ihop olika enheter med varandra. Att få alla nätverksmöjligheter i en enhet gör den väldigt dyr. Vi ser att marknaden har efterfrågat större skärmar till ett bättre pris och därför släpps nu våra något mer funktionsavskalade Elite Ti med 9 och 12-tums skärmar, förklarar Jani Kaski på Navico.

Lowrance Elite Ti finns sedan tidigare med 5 och 7-tums skärm, den senare med exakt samma funktioner som de nytillkomna 9- och 12-tumarna. Rekommenderade priser för Lowrance Elite TI-serie är 24 990 kr för 12 tum, 10 290 kr för 9 tum, 8 590 kr för 7 tum och 6 890 kr för 5 tum. 

Här är Garmins nya sjökortsplottrar GPSMAP 722/922 och 1022/1222

Test: Så bra är Navicos nya 3D-ekolod

Humminbirds nya skapar kartor i realtid


Text: Jens Augustinsson • 2017-01-20
ArtiklarLivetOmbordBåttillbehörNavigationNyheterTeknik
Rulla till toppen