Artiklar

Här är nya Dahl Patrol 10

Dahl + Mannerfelt = Bäddat för succé. Under mottot: ”Det ska vara du som sätter gränsen, inte båten” har Henrik Dahl tillsammans Ted Mannerfelt tagit fram en tio meter lång patrullbåt för den moderna skärgårdsfantasten, Dahl Patrol 10, som byggs på Luksusjaht, i samma fabriker som Delta och Arcona.

Text: • 2015-03-10
Här är nya Dahl Patrol 10
Dahl Patrol 10
Delta köper upp RIB-båtstillverkaren Dahl
Här är förra årets dyraste båtolycka – Delta 54:an sjönk
Delta Yacht vann Motor Boat awards 2015
TV: Vi kollar in Rupert R5

Båten tillverkas helt i vakuuminjicerad kolfiber. Det ger en mycket hållbar och lätt konstruktion, vilket borgar för god bränsleekonomi. Dahl P10 är tänkt att användas året runt. Allt är genomtänkt in i minsta detalj, både vad gäller design och funktion. Stort fokus har lagts på förarplatsen, som är skapad ergonomiskt både för sittande och stående ställning och bland annat har plats för dubbla skärmar. Dahl P10 görs i två versioner, en sport- och en komfortversion. Båda versionerna har dubbelkoj, pentry och separat toalettutrymme.

P10 är konstruerad för att hålla en hög marschhastighet på + 40 knop, medan topphastigheten ligger på cirka 50 knop med en D6 400. Det går även att få den med dubbelmontage DR 220.

Kundgruppen är både medvetna fritidsbåtskonsumenter och proffsbrukare i skärgården. P10 sjösätts i vår och blir den första i en serie båtar, där redan en mindre instegsmodell har lämnat ritbordet. Priset för en P10 kommer att landa på mellan 2,5 och 3 miljoner kronor, beroende på val av motor och utrustningsgrad. Båtarna är redan i standardutförande välutrustade.

Av: Anna Sandgren


Text: • 2015-03-10
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top