Artiklar

Här är superyachtförsäljarens fem galnaste historier

Att superyachter kostar en förmögenhet är inget nytt. Men det slutar ju inte där. Ägarna lever ett påkostat liv på alla sätt och här har vi en lista på exempel som verkligen sticker ut. De här fem historierna kommer ifrån yachtförsäljaren Henry Smith på Cecil Wright i Monaco.

Text: • 2015-04-14 Uppdaterad 2021-06-09
Här är superyachtförsäljarens fem galnaste historier
Klar grabben ska ha en tiger ombord
Läsarbilder: Här är superyachten helt i teak
TV: Så såg det ut när superyachten Symphony lämnade varvet
Bilder: Alen Yacht 68 lurar dina ögon totalt
Bilder: Här är svenske miljardärens nya lyxyacht

1. När man har fest på en superyacht så räcker det inte att ställa ut lite vin och snacks. Vid en fest tog en ägare på sig spenderbyxorna och hyrde in två sibiriska tigrar så att gästerna kunde ta selfies med dem på båten. Försäkringar och transporter kostade skjortan, men festen blev troligen oförglömlig.

2. Att svenska vill ha svenskt kaffe på charter är en vanlig klyscha. Det verkar även stämma in på mer förmögna turister. När en fransk superyachtägare befann sig på Maldiverna i Indiska Oceanen blev han nämligen sugen på fransk frukt och mat. Det gick så klart att lösa genom att maten flögs in från Frankrike till Maldiverna – först via privatjet och sedan helikopter.

3. En annan ägare blev sugen på en fest på en öde ö. Problemet var väl bara att den öde stämningen måste påverkats när det byggdes upp en stor scen på holmen och världskända artister flögs in. Henry Smith kan dock inte avslöja vilka de var.

Här är superyachtförsäljarens fem galnaste historier
Se också: Så såg det ut när superyachten Symphony lämnade varvet

4. Att pengar inte är ett spörsmål för den här sortens båtfolk illustreras av den här historien. En nybliven superyachtägare hittade en flygel av märket Steinway & Sons på sin nya båt. Eftersom han inte var någon pianoälskare så bestämde han sig för att ge bort flygeln till sin vän som även han ägde en superyacht.  Problemet var bara att båtarna låg i Spanien respektive Tyskland. Men gåvan kunde inte vänta så ett team från flygelfirman kallades in för att monter ner och flyga musikmöbeln till Tyskland. Priset för flytten var ungefär det samma som en helt ny flygel.

5. Sist men inte minst berättar Henry Smith om paret som hatade att resa med bagage så mycket att varje ny resa med superyachten började med att garderoberna fylldes med helt nya kläder. När resan var över gjorde man sig av med kläderna.  


Text: • 2015-04-14
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen