1307403.jpg

Artiklar

Här är yachten som kostade svenske toppchefen jobbet

När lyxyachten Naughty by Nature hyrdes för fester under årets filmfestival av SF Studios ledning, blev det droppen som fick bägaren att rinna över.

Text: • 2016-06-14 Uppdaterad 2021-06-09

SF Studios VD Jonas Fors blev av med jobbet efter att det bland annat kommit fram att han hyrt lyxkryssaren Naughty by Nature för en halv miljon kronor under årets filmfestival i Cannes. 

En av dem som fick Jonas Fors på fall var kända regissören Hannes Holm som bland annat ligger bakom biosuccén ”En man som heter Ove”. 

– När jag sitter i Sverige och jobbar och får höra talas om det här vilda festandet nere på Rivieran och får läsa om dem i tidningen, då blir jag väldigt arg och irriterad. När svenska filmarbetare jobbar arslet av sig och så dyker det upp champagnefester, yachter och lättklädda flickor. Är det det som pengarna från Ove går till, skrev Hannes Holm om saken. 

Naughty by Nature är en 32 meter lång lyxyacht byggd 2003 av varvet Cantieri Navali Rizzardi. Är du en av yachtens tio gäster så finns det en besättning på 6 man som tar hand om båten och dig. 

Här kan du kolla in lyxyachten

Bildquiz: Vad kan du om klassiska plastbåtar?

Forskare: Att vara vid vatten gör dig mindre stressad


Text: • 2016-06-14
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen