Foto: Getty Images

Artiklar

Här förlorar proffset sin båt i ett vad

Ibland ska man ha tur och känna en golfstjärna. Efter vinsten i golftävlingen British Open ger svenska golfproffs Henrik Stenson nu bort sin styrpulpet till kompisen Emil. Allt handlade om ett vad, rapporterar Aftonbladet.

Text: Annika Jeppsson • 2016-07-19 Uppdaterad 2016-07-19
Fyra prisvärda styrpulpetare
Guide: Så väljer du rätt motorbåt

I helgen avslutades British Open, en av världens största golftävlingar – och vinnare blev den svenska stjärnan Henrik Stenson. Han tog hem den ärofyllda titeln och en prissumma på inte mindre än 13,3 miljoner kronor. 

Nu kan man misstänka att en del av pengarna går till att införskaffa en ny båt, skriver Dagens Industri. I samma stund som Stenson satte sin sista putt förlorade han nämligen sin amerikanska styrpulpet i ett vad. Något golfstjärnan tillkännagav i en intervju för Visasat Sport. Så här sa han till tv-kanalen efter tävlingen:

“Jag har ingen båt längre, för jag har en kompis som precis vann den. Vi hade ett bet, han skulle få min båt om jag vann en major, så grattis Emil. Båten är din”.  

Så kom vadet till

Det var alltså inte bara Henrik Stenson som hade en lyckosam helg. Även kompisen Emil Didrikson tog hem en riktig storvinst.

Enligt Sportbladet har han och den svenska golfstjärnan känt varandra i över tio år, men det var först i år som själva vadet kom till.

– Vi brukar tråka varandra med bilder på fiskefångster och vi funderade bägge på att byta båt till i år. Jag var tidigare intresserad av en båt som Henrik har (hade) och någonstans längs vägen kom vadet om att om han vann en major så var hans båt min, säger Didrikson till Sportbladet.

Båten är en styrpulpetmodell, som går en bit över 20 knop. Sportbladet rapporterar nu att Didrikson, som nya ägare, kommer att sälja sin gamla båt med ett nobelt syfte. Pengarna han får vid försäljningen kommer att gå till välgörande ändamål genom stiftelsen “Henrik Stenson Foundation”. 


Text: Annika Jeppsson • 2016-07-19
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top