1143115.jpg

Artiklar

Här kan du skrota båten

Runt om i Sverige ligger båtar och skräpar. Båtar som gjort sitt och som inte ens går att sälja för en spottstyver. Länge var det nästan omöjligt att få båten skrotad, men nu finns det faktiskt inga undanflykter längre.

Text: • 2015-11-04 Uppdaterad 2021-06-09

Niklas Eriksson har bärgat över 600 båtar

Sverige är packat med gamla plastbåtar från rekordåren. Många håller länge ännu, men visst finns det en hel del vrak som inte fått den tillsyn en båt kräver. 

Sedan 2007 har det funnits ett bra sätt att bli av med skrotbåtar. På Muskö ligger båtskroten som drivs av Josefin Arrhenborg och Maria Rindstam. Här skrotas båtar på ett miljövänligt sätt och delar återanvänds och tas till vara.

Läs mer: Så mycket kostar det att skrota båten

2015 utökade företaget sin verksamhet genom att samarbeta med Stena Recycling och Sweboat för att båtskrotning ska bli tillgängligt över hela Sverige. Skroten har 25 filialer runt om i landet på platser där Sweboat har många medlemmar. 

I den här filmen skrotas en gammal båt och visst ser det sorgligt ut på ett helt annat sätt än när en bil mosas. Det har väl att göra med att det känns som båtar har någon sorts själ. Men just därför är det kanske finare att låta dem bli något annat i stället för att bara vittra bort. 

Här anmäler du din båt för skrotning. 

 

Nationell båtskrot startar i höst


Text: • 2015-11-04
ArtiklarLivetOmbordBåtskrotMiljö
Scroll to Top