1321443.jpg

Artiklar

Här stjäls det flest båtar i Bohuslän

Kontinuerliga båtstölder sker i Bohuslän – och enligt polisen verkar vissa områden vara mer drabbade än andra. Det rapporterar Bohuslänningen.

Text: Annika Jeppsson • 2016-07-29 Uppdaterad 2016-07-29
Här är områdena som drabbats av havstulpaner
Se upp: Här är skitmissen som kan ge dig fängelse

Stölderna av båtmotorer har gått ner i Region Väst. Men enligt Bohuslänningen verkar det samtidigt som att tjuvarna nu är ute efter båtarna istället.

Polisen Thomas Andersson är ansvarig för Båtsamverkan. Till tidningen säger han:

– Vi ser att någon eller några håller på att stjäla båtar i Bohuslän, speciellt är Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Strömstads kommuner drabbade.

Samma tjuvar ligger bakom

Enligt Thomas Andersson tar tjuvarna ofta de båtar som finns på land – och stölderna verkar ske kontinuerligt. Något som tyder på att det är samma personer som ligger bakom brotten.

– Det rör sig främst om lite äldre styrpulpetsbåtar som har ett värde på runt 150 000 kronor och med en motor på 50-80 hästkrafter, säger Thomas Andersson till Bohusläningen.

För att skydda sig tipsar han om att skaffa en dold spårsändare till båten.

– Det är värt pengarna. Tack vare en sådan får man inte bara tillbaka godset utan framför allt gör det att vi kan gripa de skyldiga. När vi griper skyldiga till sådana här brott så brukar brottsligheten upphöra, säger Thomas Andersson till Bohusläningen.


Text: Annika Jeppsson • 2016-07-29
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen