Golfspelaren Helen Alfredsson och Pelle Petterson engagerar sig tillsammans med Ocean Crusaders för att skydda våra stränder och hav .

Artiklar

Pelle P stänger kontoret – städar stränder istället

"Självklart att vara med och stötta detta"

Text: Martin Strömberg • 2019-11-22 Uppdaterad 2019-11-22

Pelle P inleder ett nytt samarbete med organisationen Ocean Crusaders, vars arbete går ut på att göra skillnad på våra vattenvägar samt att skydda och bevara djurlivet i och kring våra hav. Genom att donera pengar samt att handgripligen ge sig ut och städa stränder vill Pelle P ge tillbaka till våra hav.

Den 22:e november blir startskottet för Pelle P:s “Ocean Week” som sträcker sig fram t o m den 1:a december. Under “Ocean Week” väljer Pelle P att donera 20% av sina försäljningsintäkter i egna butiker och webb till förmån för Ocean Crusaders arbete.

– Eftersom naturen och framförallt havet är en så stor del av vad varumärket är uppbyggt kring är vi väldigt glada över vårt nya samarbete med Ocean Crusaders. Extra kul är att detta initiativ har växt fram från det engagemang kring miljöfrågor som framför allt våra yngre medarbetare visat samt att vår True Friend Helen Alfredsson är med och stöttar satsningen, säger Cecilia Petterson, CEO, designer och grundare av Pelle P.

Pelle P kommer fredagen 22 november att stänga ner huvudkontoret för att tillsammans med Ocean Crusaders och golfikonen Helene Alfredsson ge sig ut och städa och plocka skräp på en av många hårt drabbade platser på västkusten.

– Det känns fantastiskt kul och självklart att vara med och stötta detta initiativ och även att rent fysiskt vara med och plocka upp skräp på vår kära västkust en hel dag tillsammans med gänget på Pelle P, säger Helen Alfredsson

Det finns över 5,25 miljarder bitar plast i våra hav, detta är ett växande problem och stort hot mot det marina livet. Ocean Crusaders arbete går ut på att förebygga nedskräpning i haven genom att utbilda och uppmärksamma problemet, men också genom att konkret städa hav och kuster.

– Vi är otroligt glada och stolta att jobba tillsammans med Pelle P och förhoppningsvis leder detta samarbete till att fler företag och personer vill engagera sig för ett renare hav, säger Maja Lidsheim-Haak medgrundare Ocean Crusaders.

Mer info: www.pellepetterson.se www.oceancrusaders.se


Text: Martin Strömberg • 2019-11-22
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top