HC 9 ska vara god för över 70 knop och ska följas upp av andra modeller // Foto: High Coast

Artiklar

High Coast siktar högt

"Ska etablera oss som den ledande båttillverkaren i världen inom 3-5 år"

Text: Martin Strömberg • 2019-03-05 Uppdaterad 2019-03-05

Under båtmässan Allt för sjön visar Hich Coast of Sweden upp skrovet till sin första modell HC9. Det är en riktig raket som ska vara god för 70 knop+.

Och High Coast kommer sedan att följa upp HC9 med flera andra modeller.

Himlen är målet.

– Vår nya aluminiumbåtsserie tar båtvärlden in i framtiden. Målet är att tillverka världens bästa skrov och leverera en båt med sjöegenskaper och kvalitet i toppklass. I High Coast förenar vi våra erfarenheter från att bygga militär- och polisbåtar med modern spjutspetsteknik och en vilja att sätta de som älskar hav och skärgård i centrum. Tanken är att vi ska etablera oss som den ledande båttillverkaren i världen inom 3-5 år. Det här bara början, säger Mats Melbin, vd för High Coast of Sweden, enligt hamnen.se.

Pressrelease:

High Coast of Sweden AB är ett nytt företag men med lång erfarenhet. Bakom företaget står Mats Melbin. Med i företaget finns ordförande Tommy Gustafsson-Rask, VD BAE Systems och den kände Örnsköldsviks-profilen Nicklas Nyberg med flera.

High Coast of Swedens båtar är utvecklade för att klara den tuffa och speciella sjö som finns i Norden och i Höga Kusten. Skroven är designade av båtkonstruktören Andrew Lea. Målet är att skapa familjebåtar med extremt goda sjöegenskaper, framförallt i höga farter. Dessutom skall båtarna vara ekonomiska att köra, köpa och att äga.

Båtarnas skrov är lättdrivna, vilket garanterar en låg bränsleförbrukning. High Coast unika UlvenEco 24/7 ger ägarna en service och trygghet utöver det vanliga. Inga oönskade överraskningar och alltid assistans och support från ett professionellt team.

Tack vare att båtarna tillverkas i en av världens modernaste båtfabriker, fullt automatiserad med robotar, ger detta mycket starka och vridstyva skrov en båt med extrema kvaliteter och köregenskaper i världsklass, till ett förmånligt pris.


Text: Martin Strömberg • 2019-03-05
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen