Artiklar

Hjälp Sjöräddningen att hjälpa på Medelhavet

Uppdaterad: 26/10 Gula båtarna är ett sätt för att Sjöräddningssällskapet ska kunna hjälpa de människor som flyr över Medelhavet med sina liv som insats. Nu har de börjat jobba och det behövs när samvetslösa människor bland annat säljer flytvästar av papper till flyktingarna.

Text: • 2015-10-03
Hjälp Sjöräddningen att hjälpa på Medelhavet
Klicka på bilden för att skicka pengar. Foto: Sjöräddningssällskapet
Här skänker du pengar

Läs mer om flytvästarna av papper här

Gula båtarna är ett projekt för att göra det möjligt för båtar från Sjöräddningssällskapet att hjälpa till under den kaotiska flyktingsituationen på Medelhavet. Tanken är att en eller två båtar ska ta sig ner till den grekiska övärlden för att hjälpa människor i undermåliga och överfyllda båtar. 

– Vi förbereder oss nu för att åka ner och göra konkret nytta på plats. Sjöräddning har inga gränser, för oss är det självklart att hjälpa till om vi kan, säger Rolf Westerström, VD på Sjöräddningssällskapet.

Orsaken till att man just nu gör en insats är att situationen i Egeiska havet passar Sjöräddningssällskapets båtar bättre. 

– Under första halvan av 2015, då flyktinströmmarna var störst utanför Libyens kust, kunde vi mest se på i frustration. Våra förhållandevis små räddningsbåtar är inte anpassade för operationer med de stora avstånd som råder där. Men i Egeiska havet kan våra båtar göra verklig nytta. Tack vare Schibsteds insamling kan vi nu göra allvar av våra planer och sätta igång att rädda liv, och vi hoppas få iväg räddningsbåtarna redan i oktober, säger Rolf Westerström.

Här bidrar du med pengar till Gula båtarna

 


Text: • 2015-10-03
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top