Peter "Foppa" Forsberg kommer att vara på plats på Allt för Sjön // Foto: Per Agren/Media-Bild, Sweden

Artiklar

Hockeylegendaren: ”Egentligen är jag inte någon fartälskare”

Foppa besöker Allt för Sjön i veckan

Text: Martin Strömberg • 2018-03-01 Uppdaterad 2021-06-09

Han gjorde stor succé som expert under OS i Sydkorea som nyligen avslutades.

Under allt för Sjön, som inleds på Stockholmsmässan på lördag, kommer Peter ”Foppa” Forsberg att vara på plats för att visa upp Anytec och Ockelbo, sina två båtmärken, för intresserade mässbesökare.

– Eftersom jag är ägare till både Anytec och Ockelbo så det är klart jag hänger med i vad som händer, speciellt kanske inom området aluminiumbåtar. Det har ju gått lite upp och ner genom åren, men nu har vi landat och kan koncentrera oss på att göra riktigt bra båtar, berättar ”Foppa” i en intervju inför mässan.

Det är Anytecs nya A 23 och A 27 samt Ockelbo B 21 CAB som naturligtvis är mest aktuella just nu och ”Foppa” är nöjd med företagens nya modeller, han flaggar särskilt för Ockelbos nya.

– Vi har finslipat på många detaljer, bland annat optimerat utrymmet inne i kabinen där det nu finns fler sittplatser än tidigare, förklarar han.

 

TV: Här kör Peter "Foppa" Forsberg sin monsterbåt för första gången

Anytec A 27 fick finskt pris

TV: Premiärtur – Anytec A27

Han berättar också att han hellre tar det lugnt än fräser fram över vattnet i hög fart, familjefar som han är.

– Egentligen är jag inte någon fartälskare, hög fart är inget måste för mig. Jag kommer ihåg när jag testade en Audi A8 på en Formel 1-bana i Belgien; jag blev mest åksjuk och tyckte inte alls det var sådär ”wow”. För mig är det viktigaste att det är bekvämt och skönt.

När han ska beskriva vad det är han gillar bäst med båtlivet är det ungefär samma saker som de flesta andra uppskattar.

– Det är just den där frihetskänslan, och vi har ju så fantastisk natur i Sverige! Alla vackra öar och kåkar man åker förbi. Och solnedgångarna… Det är som bekant inte alltid perfekt båtväder i det här landet, men det är ju de där fina dagarna man minns en dag som denna när snön yr.

Allt för Sjön på FB 


Text: Martin Strömberg • 2018-03-01
ArtiklarBåtnytt
Rulla till toppen